Спорт

Крајиновић без полуфинала у Индији - слаб сервис га опет коштао

Српски тенисер Филип Крајиновић поражен је у четвртфиналу турнира у Пунеу
Крајиновић без полуфинала у Индији - слаб сервис га опет коштаоGetty © Daniel Pockett / Stringer

Можда Новак Ђоковић ређа победе у Аустралији, али за српске тенисере у Индији ствари не иду баш најбљое.

Филип Крајиновић изгубио је у четвртак у четвртфиналу АТП турнира у индијском Пунеу, од Француза Бењамина Бонзија 7:6 (7:5), 6:4. Меч је трајао два сата и седам минута.

У првом сету је виђена велика борба. У деветом гему Бонзи је успео да одузме сервис гем Крајиновићу, али српски тенисер је узвратио брејк у наредном гему. Крајиновић је боље отворио тај-брејк и дошао је резултата 3:0. Ипак,  Бонзи је боље сервирао у наставку и успео да заређа неколико битних поена, уз помоћ којих је освојио и сет.

Други сет је боље отворио француски тенисер, одузео је сервис гем Крајиновићу одмах на почетку сета, што је поновио у трећем гему. На то је српски тенисер одговорио брејком у четвртом и осмом гему али то није било довољно пошто је Бонзи у седмом гему одузео сервис српском тенисеру и себи олакшао освајање другог сета резултатом 6:4.

Бењамин Бонзи у полуфиналу ће играти против Ботика ван де Зандшулпа, који је у четвртфиналу савладао Немца Максимилијана Мартерера 6:4, 6:2. АТП турнир у Пунеу игра се за наградни фонд од 642.735 долара.

image