Спорт

Мари олакшао пут Ђоковићу - пет сати драме и спашена меч лопта против Беретинија

Британац је остварио највећу победу на гренд слемовима откако је оперисао кук
Мари олакшао пут Ђоковићу - пет сати драме и спашена меч лопта против БеретинијаGetty © Clive Brunskill / Staff

Прошле су четири године откако је Енди Мари доживео пораз на Аустралијан опену, након чега је изјавио да је могуће да је то његов последњи меч у каријери. Некадашњи светски број један је од тада прошао операцију, убацивање металног кука и далеко више падова него успона.

Ипак, четири године касније, успео је да оствари највећи гренд слем тријумф откако је оперисао кук, пошто је у првом колу Аустралијан опена елиминисао 13. носиоца Матеа Беретинија у мечу који је трајао скоро пет сати.

Мари је савладао финалисту Вимблдона из 2021. године резултатом 6:3, 6:3, 4:6, 6:7, 7:6, и то након што је успео и да спаси меч лопту. На крају, после много преокрета и четири сата и 49 минута игре, елиминисао је фаворизованог Италијана и тако "склонио" Беретинија из четвртине жреба у којој се налази и Новак Ђоковић.

Британац је феноменално отворио меч, али је у свом уобичајеном стилу дозволио Италијану да се не само у потпуности врати у меч, већ и да буде на поен од победе. Ипак, издржао је и подсетио на своје најбоље дане, па ће у другом колу играти против Танасија Кокинакиса или Фабија Фоњинија (меч прекинут при вођству Аустралијанца 2:0 у сетовима).

image