Спорт

Одбојкаши и одбојкашице сазнали кад играју на Европском првенству - Србија ће нападати медаље

Континентална такмичења у обе конкуренције играће се у августу и септембру ове године
Одбојкаши и одбојкашице сазнали кад играју на Европском првенству - Србија ће нападати медаљеGetty © Dusan Milenkovic/ATAImages

Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ) саопштила је у уторак сатнице мечева Европског првенства у мушкој и женској конкуренцији.

Србија ће на Европском првенству за одбојкаше играти у групи А са Италијом, Швајцарском, Белгијом, Естонијом и Немачком.

Наши одбојкаши ће први меч на турниру одиграти 30. августа од 21.00 са Швајцарском, а дан касније Србија ће од 18.00 играти са Белгијом. Потом ће ривал бити Италија и то 1. септембра од 21.00. Мечеве прва три кола наша селекција ће играти у Перуђи. Онда 4. септембра од 18.00 часова у Анкони следи сусрет са Естонијом, а дан касније Србија ће од 21.00 играти са Немачком.

Европско првенство за одбојкаше игра се од 28. августа до 16. септембра у Италији, Бугарској, Израелу и Северној Македонији.

Но, ЦЕВ је саопштила и сатницу континенталног такмичења за одбојкашице, које ће бити одржано од 15. августа до 3. септембра у Италији, Немачкој, Естонији и Белгији. Одбојкашице Србије играће у групи са Украјином, Словенијом, Пољском, Мађарском и Белгијом.

Наша селекција ће све мечеве играти у Генту. Србија ће у првом колу играти са Украјином од 17.00 часова, а у исто време два дана касније са Словенијом. Србија и Пољска ће у трећем колу играти 21. августа од такође од 17.00 часова, док ће 23. и 24. августа играти у термину од 20.00. Ти мечеви биће играни против Мађарске, односно Белгије.

image
VV inauguration
banner