Спорт

"Никад нисам изгубио полуфинале Аустралијан опена, надам се да ће тако и остати"

Новак Ђоковић је самоуверен пред завршницу првог гренд слема у сезони, након још једног убедљивог тријумфа
"Никад нисам изгубио полуфинале Аустралијан опена, надам се да ће тако и остати"Getty © Graham Denholm / Stringer

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да очекује да ће се пласирати у финале Аустралијан опена у Мелбурну.

Ђоковић је у четвртфиналу првог гренд слема у сезони после нешто више од два сата победио Руса Андреја Рубљова 6:1, 6:2, 6:4. Српски тенисер је изборио 44. гренд слем полуфинале, а 10. на Аустралијан опену, где већ има и девет титула.

"Имао сам доста успеха на Аустралијан опену, последња два меча сам играо против сјајних играча и добио их у три сета. То је оно што сам у овом тренутку хтео. Са оваквим нивоом игре, расте ми и самопоуздање и шаљем противницима поруку. Све сам бољи како турнир одмиче. Никада нисам изгубио полуфинале Аустралијан опена, надам се да ће тако остати", изјавио је Ђоковић на конференцији за новинаре у Мелбурну.

Он ће у петак у полуфиналу Аустралијан опена играти против Американца Томија Пола, дебитанта у овој фази такмичења.

"Знам како Пол игра. Веома је експлозиван, има одличан бекхенд, сјајан сервер. Комплетан играч, знам да ће играти најбољи тенис. Америка је за наш спорт битна, имамо доста играча одатле који су успешни. Америка има листу од четири-пет сјајних играча који куцају на врата топ тениса, и мислим да је то сјајно за наш спорт", додао је српски тенисер.

Он је током меча са Рубљовим морао да истрпи провокације појединих навијача са трибина.

"Ако неко пређе линију и жели само да провоцира, онда ћу да реагујем код судије. У овом мечу, радило се о навијачу Рубљова и мислим да нема ништа лоше у томе. Нисам реаговао", рекао је Ђоковић и потом прокоментарисао писање појединих медија.

"Моје схватање фер извештавања можда није исто као твоје. Волим када су медији објективни. Без новинара наш спорт не би био толико популаран. На крају дана, ми смо део истог тима. Има оних који ме воле више, оних који ме воле мање", истакао је Ђоковић.

Он је навео да је његов физиотерапеут Миљан Амановић имао доста посла претходних дана.

"Он је један од људи којима највише верујем, зато и он јесте један од стубова Новак тенис центра. Осетио сам потребу да радим поново са Миљаном. Нашли смо равнотежу да путује са мном, али и да буде у центру. Идемо на четири различите локације у граду на терапије, да доведемо тело у стање максимума. Касно завршавамо, али када немам тренинге тениске, онда имамо времена за одмор. Захвалан сам му. Зглоб, успутне повреде, свакодневна затезања, данас је зглоб, сутра је врат", закључио је Ђоковић, који је навео да највероватније у четвртак неће тренирати, као што је био случај и претходних дана између његових мечева.

Сусрет између Ђоковића и Пола биће одигран у петак. У првом полуфиналу ће се састати Грк Стефанос Циципас и Рус Карен Хачанов. Ђоковић је девет пута у каријери освојио Аустралијан опен, последњи пут 2021. године.

image
VV inauguration
banner