Спорт

Милан доживео бламажу, Пиоли јасан: Многe ствари не функционишу

"Росонери" се нису добро провели на гостовању у Риму
Милан доживео бламажу, Пиоли јасан: Многe ствари не функционишуGetty © Marco Luzzani / Stringer

Тренер фудбалера Милана Стефано Пиоли изјавио је да је разочаран игром свог тима на мечу са Лациом у 19. колу Серије А.

Актуелни шампион Италије поражен је у уторак увече на гостовању Лацију са 4:0, а један од стрелаца на том мечу био је и репрезентативац Србије Сергеј Милинковић-Савић.

"Морамо одмах да се бацимо на рад, јер је јасно да не пружамо игре у складу са нашим способностима. Много ствари не функционише у Милану у овом тренутку. Менталитет, тактичке ствари, јер примамо много голова у ситуацијама које бисмо морали другачије да решавамо. Овде сам јер морам да говорим пред вама. У супротном, радили бисмо у тишини", рекао је Пиоли.

Фудбалери Милана овако тежак пораз нису доживели још од децембра 2019. године када су изгубили од Аталанте 5:0.

"Ово је деликатан тренутак. Јасно је да у последње две недеље не играмо добро што се одразило и на резултате. Као што сам рекао, морамо боље, а самим тим морамо више да радимо. Главни проблем је игра без лопте. Нема доброг покривања, нисмо агресивни, а и комуникација мора да буде боља", закључио је Пиоли.

Милан се тренутно налази на другом месту на табели, али са чак 12 бодова мање од првопласираног Наполија. У другом делу сезоне мораће да пруже драстично боље партије ако желе да икако уђу у борбу за одбрану трофеја који су освојили протекле сезоне.

image