Спорт

Дончић се повредио - морао да оде у свлачионицу после само три минута

Словеначки кошаркаш је доживео незгодну повреду на мечу против Финикса, а остаје да се види какве ће она бити природе
Дончић се повредио - морао да оде у свлачионицу после само три минутаGetty © Tom Pennington / Staff

Вероватно сви у Даласу ухватили су се за главу када су видели да само три минута од почетка утакмице против Финикса, Лука Дончић због повреде не може да настави меч.

Упркос Дончићевом одсуству до краја сусрета, Маверикси су успели да стигну до тријумфа 99:95 и тако прекину кратку серију од два узастопна пораза. Ипак, свима у Тексасу у мислима била је ситуација словеначког кошаркаша.

Дончић је повредио после непуна четири минута игре, када је приликом једног дриблинга стао на ногу противничког играча и проклизао. Направио је болан израз лица и одмах је постало јасно да осећа озбиљан бол у левом стопалу.

Одмах је продужио у свлачионицу и није се враћао на терен. У Даласу су страховали да би могло да се ради о повреди лигамента скочног зглоба, али тренер Џејсон Кид истакао је да ситуација не би требало да буде превише озбиљна.

"Смејао се и био је срећан због саиграча. Деловао је добро, али видећемо како ће ствари тећи у наредном периоду. Имаћемо вероватно више информација када будемо стигли у Јуту", рекао је тренер Даласа.

У одсуству 23-годишњег Дончића, одговорност је преузео Спенсер Динвиди, који је убацио 36 поена и забележио још девет асистенција. Доријан Фини Смит је убацио 18 поена уз 12 скокова, док је Двајт Пауел остварио учинак од 15 поена, уз пресудна два слободна бацања у завршници меча. Што се тиче пораженог Финикса, Камерон Џонсон и Крис Пол су бројали до 22, док је Деандре Ејтон имао 19 поена и невероватних 20 скокова.

НБА резултати, четвртак на петак:

  • Бостон - Њујорк 117:120*
  • Бруклин - Детроит 122:130
  • Шарлот - Чикаго 111:96
  • Хјустон - Кливленд 95:113
  • Финикс - Далас 95:99
  • Лос Анђелес Клиперс - Сан Антонио 138:100
image