Спорт

Петрић о појачањима Партизана: Хоћу играче који праве озбиљну разлику

Црно-бели су завршили припреме у Анталији и наредног викенда их очекује наставак шампионата у Суперлиги Србије
Петрић о појачањима Партизана: Хоћу играче који праве озбиљну разлику© ФК Партизан/Мирослав Тодоровић

Фудбалери Партизана провели су протеклих 16 дана на припремама у Анталији, а ове суботе се враћају у Београд, пре него што наредног викенда почне други део сезоне у Суперлиги Србије.

Тим поводом, тренер Гордан Петрић је говорио са медијима о главним утисцима током припрема, али и потенцијалним појачањима у финишу зимског прелазног рока.

Партизан ће прву такмичарску утакмицу после готово три месеца одиграти 4. фебруара против Напретка у Крушевцу.

"Знам првих 11. Правимо слику за први меч против Напретка. Али, то не значи да ће та иста екипа играти и против Младости ГАТ. Играчи морају да се понашају такмичарски, посебно у почетку. Напредак је врло незгодан противник. Да ли ће терен дозвољавати да играмо нашу игру, видећемо. Знамо састав за тај меч", почео је Петрић, који истиче да ипак ниједном тих идентичних стартних 11 није могао да укомбинује у неки од мечева на припремама.

"Био сам обазрив, да свима дам исту минутажу, да ми нико не замери да није добио шансу. Сви који су овде заслужују да играју у недељу против Напретка, али мораћемо да изаберемо најбољих 11. Једино три играча имају већу минутажу на припремама, Белић, Илић и Шеховић. Они су највише играли, јер је била и та утакмица са екипом Младости из Лучана. Нисмо неко ко је крио адуте током припрема и контролних мечева."

Петрић има и јасан став о потенцијалним појачањима у овом прелазном року.

"Не интересују ме играчи само да би дошли, већ само онај који ће направити озбиљну разлику у односу на играче које већ имамо. Дакле, не исти квалитет или сличан, већ већи. Рекао сам да би било добро да Хазиза дође, он је квалитетан. Можда бих тиме и дуплирао играче на тој позицији, али он је играч за наредне две–три године. Само квалитет нам је потребан, неко ко је много бољи од тренутних. Или неко ко ће у наредном периоду бити битан, не мора да игра сада. Имам играче са којима могу да изгурам до јуна све."

На питање може ли Партизан да стигне предност вечитог ривала и првенствену трку учини занимљивијом, Петрић каже:

"Не знам да ли Звезда може да губи бодове, али има баш доста утакмица. Екипе су искусне, добро намештене, као ТСЦ, Војводина, Нови Пазар. Сигуран сам да ће се Пазар, уз новог тренера, добро поставити. Неће бити лако играти те утакмице. Још је много мечева, а да ли ће Звезда изгубити или не, то ме не оптерећује. Идемо од меча до меча, стварамо нешто што ће бити у јуну. Биће ту и млади играчи, сигурно и Јевремовић.“

Једно од неизбежних питања је било на тему предстојећег дербија, који је заказан за 1. март.

"Важна нам је победа у дербију, као што је важна и Звезди. Не оптерећујем се тиме. Имамо Напредак, па Младост, затим Европу. Стварно ме занима само прва наредна утакмица. Битно да су припреме прошле у доброј атмосфери, није дошло до повреда и сигурно су играчи спремни", јасна је порука Гордана Петрића.

image