Спорт

Кампацу нема равног - Звездин Аргентинац играч месеца у АБА лиги

Иако и даље не може да наступа за црвено-беле у Евролиги, у регионалном такмичењу доминира
Кампацу нема равног - Звездин Аргентинац играч месеца у АБА лиги© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Кошаркаш Црвене звезде Факундо Кампацо проглашен је за најкориснијег играча (МВП) АБА лиге у јануару, објављено је на званичном сајту регионалне лиге.

Аргентинац је просечно бележио 14 поена, седам асистенција, три скока и три украдене лопте током пет утакмица, па је својим феноменалним партијама заслужио ласкаво признање.

"Трудим се да сваку утакмицу одиграм што боље. Трудим се да напорно радим сваки дан, тако да сам спреман када дође викенд. Саиграчи и главни тренери ми много помажу у адаптацији, тако да ми много олакшавају посао на свакој утакмици, сваком тренингу, свакодневном", почео је Кампацо у изјави за сајт АБА лиге.

"Веома је тешко победити посебно на гостовању у лиги. Има доста тешких тимова, који играју и у Евролиги и Еврокупу, са доста талентованих играча. Постоје тимови са неколико сјајних стрелаца и који су навикли да се боре. Има много физичких тимова који су одлични у одбрани и то ми се свиђа. Лига је заиста такмичарска и увек можете да напредујете после сваке следеће утакмице. Волим да играм у овој лиги, заиста уживам и учим кроз процес", рекао је аргентински кошаркаш.

Црвене звезда је тренутно друга на табели регионалне лиге са 15 победа и једним поразом.

image