Спорт

Ераковић: Циљ је да у суботу одамо почаст какву је Михајловић заслужио

Фудбалер Црвене звезде Страхиња Ераковић изјавио је да очекује да велики број навијача присуствује мечу против Војводине, који ће бити одигран у суботу од 16 сати на стадиону "Рајко Митић" у Београду
Ераковић: Циљ је да у суботу одамо почаст какву је Михајловић заслужио© FK Crvena zvezda

Актуелни шампион Суперлиге Србије и тренутни лидер на табели отвориће у суботу пролећни део сезоне утакмицом са Војводином.

Улаз на меч биће бесплатан, а ова утакмица ће бити посвећена легендарном српском фудбалеру Синиши Михајловићу, који је преминуо у децембру прошле године.

"Утакмица у суботу има посебан значај за нас, и то из два разлога. Први је тај што почиње пролећни део сезоне који доноси директан пласман у Лигу шампиона, а исто тако одајемо почаст преминулом Синиши Михајловићу, једној од највећих легенди Црвене звезде и зато бих позвао све навијаче да дођу у што већем броју. Такође, улаз је бесплатан, и то је разлог да Маракана буде још пунија у шта не сумњам", рекао је данас Ераковић.

Дефанзивац је подсетио да је Михајловић највише волео Црвену звезду.

"Људи из клуба раде на организацији догађаја, тако да верујем да ће све да протекне сјајно. Велики број клубова у свету се опраштао од Синише, али он је Звезду највише волео и учествовао је у најбољој сезони у нашој историји, када смо постали прваци Европе и света. Биће кореографија, имаћемо и посебне дресове који ће потом ићи на хуманитарну акцију, уз то ћемо носити подигнуте крагне сви, а зна се да је то био део његовог имиџа. Све у свему, циљ је да у суботу одамо почаст какву је Миха заслужио, а он као звездаш би био најсрећнији да то учинимо добром игром".

Ераковић је рекао да је слушао много прича о Синиши Михајловићу.

"Сећам га се из тренерских дана, онога какакв је био у Италији, али гледао сам много његових снимака. Kао и сваки звездаш који није био сведок Барија, обавезно штиво ми је било да погледам све снимке, тако да се сећам и гола Бајерну, па и оног чувеног за 2:2, сећам се дословно сваке речи коментатора, а тај ми је и најдражи, иако га Михајловић није директно постигао. Свакако, он је узор како фудбалер и човек треба да се понаша и свако у Србији ко почне да тренира фудбал, сигурно има у глави Синишу".

Он је нагласио да Црвена звезда неће да се опусти у наставку сезоне.

"Очекујем да одиграмо добру утакмицу, и због Синише и због нас, а потом и наставка првенства, јер првак иде директно у Лигу шампиона. Имамо 10 бодова више, али се не опуштамо. Чекају нас два вечита дербија, густ распоред, али је све у нашим рукама и на сваком мечу желимо победу. Покушаћемо да нам бодовна предност расте, и да се не доводимо у било какав проблем. Знамо колико је велика армија звездаша, тако да ћемо покушати што раније да их усрећимо и да директно уђемо у ЛШ".

Ераковић је на крају истакао да је његов тим спреман за дуел са Војводином.

"Припреме смо добро одрадили, имали шест утакмица и спремили се за пролеће, што ћемо показати у суботу. Не мислим да нам је дерби најбитнија утакмица на пролеће, већ је то сваки следећи меч. О дербију ћемо размишљати када за то дође време. Фокус нам је на суботу, и због тога позивам навијаче да дођу у што већем броју на утакмицу", закључио је Ераковић.

image