Спорт

Вилдоза: Свима препоручујем да играју у Србији

Kошаркаш Црвене звезде Аргентинац Лука Вилдоза рекао је да је срећан што игра за "црвено-беле" и да свима препоручује да играју за српске клубове
Вилдоза: Свима препоручујем да играју у Србији© ATA Images

Вилдоза се осврнуо на прошлонедељни дерби Евролиге са Партизаном, који су црно-бели добили резултатом 79:78.

"Утакмице са Партизаном су посебне. Осећај је посебан, невероватан. Погледајте како су људи патили, како осећају игру, викали су, певали...То је невероватно. Свима препоручујем играње за српске тимове, срећан сам што сам овде", рекао је Вилдоза на почетку интервјуа за "Јурохупс", па потом наставио:

"Изгубили смо, али мислим да смо генерално урадили добар посао. Били су бољи од нас, а ми нисмо успели да победимо. Морамо да наставимо да радимо на неким детаљима које планирамо да поправимо".

Аргентинац је пре два дана био најбољи играч Црвене звезде у поразу од Виртуса 84:72 у мечу 22. кола Евролиге.

"Осећам се боље. Мислим да морам да поправим кондицију јер сам у уторак играо више од 27 минута и био сам заиста уморан у неким тренуцима утакмице. Морам то да одржавам и да будем све бољи, али осец́ам се одлично, посебно у нападу. Знам да морам да будем бољи у дефанзиви, али пошто вас противнички тим притиска на целом терену 40 минута".

Он је рекао да не зна где ће играти у будућности.

"Нико није очекивао да ћу играти у Србији, а ево ме. Видећемо у будућности".

Вилдоза је изјавио да је срећан што игра у истом клубу са сународником Факундом Kампацом.

"Играли смо неколико заједно у АБА лиги, али чекам март да заједно заиграмо у Евролиги. Kампацо је врхунски играч, можда најбољи бек у Европи поред Василија Мицића и Мајка Џејмса. Може да нам донесе енергију, а као шпиц, може да постигне кош и асистира, а истовремено је одличан дефанзивац. Тако да ће нам то заиста помоћи, поготово зато што ће нам после толико месеци такмичења у Евролиги бити потребна његова свежина", закључио је Вилдоза.

Црвена звезда ће вечерас гостовати екипи Арманија у 23. колу Евролиге.

image