Спорт

Партизан представио појачање из Колумбије

Везиста је последњег дана прелазног рока стигао у Београд
Партизан представио појачање из Колумбије© FK Partizan/Sandić

Фудбалски клуб Партизан представио је своје ново појачање - Андреса Колорада. Колумбијац је потписао уговор о једногодишњој позајмици, тако да ће за црно-беле наступати као позајмљени фудбалер колумбијске Kортулуе.

Kолорадо ће у Партизану носити дрес са бројем 13. Везиста је раније данас прошао лекарске прегледе.

Kолумбијски фудбалер је од фебруара до децембра прошле године играо на позајмици у Сао Паулу.

За репрезентацију Kолумбије је прошле године одиграо једну утакмицу и постигао један гол.

Спортски директор Партизана Ивица Краљ уверен је да је реч о великом појачању.

"Очекујем да ће да буде велико појачање. Апелујем на навијаче Партизана да имају стрпљења за Kолорада, али не сумњам да ће нам дати квалитет и да ће наши млади фудбалери имати шта од њега да науче. Желим да се заједно радујемо успесима Партизана. Ми смо месецима пратили велики број играча. Добро смо анализирали Kолорада. Њега краси агресивност и добро читање игре", рекао је Kраљ.

Сам фудбалер није скривао одушевљење поводом доласка у београдски клуб.

"Очекујем да ћу својим искуством и игром помоћи Партизану. Захвалан сам на могућности која ми је пружена да играм у овако великом клубу.Надам се да ћу играти дуго година у Партизану. Биће ми мотив више да добро играм за Партизан, пошто сам први Kолумбијац у овом клубу".

Колорадо је имао понуде из Аргентине, али је одлучио да настави каријеру у Партизану.

"Нисам могао да одбијем понуду Партизана, пошто желим да се докажем у Европи. Партизан је познат клуб у Јужној Америци. Знам да се Партизан и Звезда боре за прво место у Србији. Знам какав је ривалитет два клуба, али верујем да ће Партизан да добије наредни дерби", рекао је Kолорадо, који је признао да је један део прошле године пропустио због повреде и додао да једва чека да заигра за Партизан.

 

image
VV inauguration
banner