Спорт

Пре три месеца отишао из Звезде, сад им је ривал: Они су фаворити против сваког тима у АБА лиги

Тренер Игокее Владимир Јовановић истиче да је свестан тежине задатка који његов тим очекује у недељу
Пре три месеца отишао из Звезде, сад им је ривал: Они су фаворити против сваког тима у АБА лиги© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Прошла су три месеца откако је Владимир Јовановић напустио место тренера Црвене звезде, а распоред АБА лиге довео је до тога да ће већ на почетку свог ангажмана у Игокеи играти против бившег клуба.

Клуб из Лакшта гостује црвено-белима у Београду у утакмици која је на програму у недељу од 16.30 часова.

Наследник Драгана Бајића на мести тренера Игокее након недавног пораза од Сплита, а тежак посао очекује их против актуелног шампиона АБА лиге.

"Очекује нас гостовање Црвеној звезди у Београду. Наравно да знамо о каквом тиму се ради. У питању је евролигашка екипа са највећим амбицијама у свим такмичењима. Улога апсолутног фаворита припада Звезди. Наш задатак и циљ који смо поставили је да одиграмо добру утакмицу, да покушамо да исправимо ствари које нису добре", поручио је Јовановић, па наставио:

"Звезда је заиста феноменалан тим. Два везана пораза у Евролиги нису пријатна, али то ништа не мења. Звезда ће наставити да се бори за трофеје у свим такмичењима, у питању је екипа која је фаворит не само против нас, него и против свих осталих екипа у АБА лиги", истакао је Владимир Јовановић.

Црвена звезда је остварила 15 победа и један пораз у АБА лиги, док је Игокеа на тек 11. месту са пет победа и 11 пораза.

Standings provided by Sofascore

image