Спорт

Ивановић пред Макаби: Знамо шта нас чека, морамо да одговоримо

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић пред утакмицу Евролиге са Макабијем, изјавио је да зна шта чека српски тим на гостовању у Тел Авиву
Ивановић пред Макаби: Знамо шта нас чека, морамо да одговоримо© ABA liga/Dragana Stjepanović

Црвено-бели у четвртак гостују код Макабија у Израелу у оквиру 24. кола Евролиге.

Тренер српске екипе  Душко Ивановић изјавио је да зна шта очекује његове изабранике.

"Макаби је изузетно добра екипа, атлетски врло јака, играју јако добро у транзицији. Нарочито кући веома агресивно, нарочито у првој четвртини. Мораћемо да знамо тамо да играмо, на тај начин. Биће много контаката и мораћемо да одговоримо на то", рекао је Ивановић.

Црногорски стручањк додао је да противник сваки пут добро отвори меч.

"Пуно екипа кад игра у Тел Авиву у првој четвртини имају проблем. Играју на изузетно агресиван начин и ако ниси спреман за то онда стекну велику предност. Видећемо, знамо шта нас чека", додао је Ивановић.

Тренер Црвене звезде потврдио је да ће Хасан Мартин бити један од 14 играча који ће путовати са екипом у Израел.

Тако ће тим са Малог Калемегдана на располагаању имате све сем Факунда Кампаца.

Један од лидера екипе Макабија је некадашњи кошаркаш Црвне звезде Лоренцо Браун, чији наступ на мечу у четвртак је упитан.

"Сигурно је да је један од главних играча, ако не би играо било би мало лакше. Ипак, они су сада победили Валенсију у гостима, тако да се може и без њега", закључио је Ивановић.

Црвнеа звезда у 23 одигране утакмице у досадашњем току сезоне има однос од 10 победа и 13 пораза и без тријумфа је на четири узастопне утакмице.

Макаби је на 12 победа и 11 пораза.

image
VV inauguration
banner