Спорт

Богданова шутерска катастрофа - слаба партија, Атланта свеједно победила

Хокси су тријумфовали против Санса и остварили важну победу
Богданова шутерска катастрофа - слаба партија, Атланта свеједно победила© Tanjug/AP Photo/Rusty Jones

И док су кошаркаши Денвера изгубили упркос сјајној партији Николе Јокића, екипа Атланте савладала је на свом паркету фаворизовани Финикс 116:107.

Хокси су славили против Санса у мечу у ком репрезентативац Србије Богдан Богдановић није остварио претерано запажен учинак.

Треј Јанг био је најзаслужнији за трећу победу Атланте у последњих пет мечева, пошто је убацио 36 поена и уписао још 12 асистенција, као прави лидер водећи Хоксе ка вредном тријумфу.

Водила је Атланта током читавог сусрета и контролисала дешавања на терену. Због тога их није болело лоше шутерско вече Богдана Богдановића. Он је за 23 минута на паркету убацио тек шест поена, шутиравши само 2/12 из игре, тј. слабашних 17 одсто.

У тиму Атланте, одличан је био и Дежонте Мари са 19 поена и осам скокова, док Финиксу нису помогли ни Џош Окоџи (25 поена) ни Диандре Ејтон (23 поена).

Атланта је сада на осмој позицији Источне конференције, али са реалним шансама да се боре за шесто место, последње које води директно у плеј-оф. Тимови од седме до 10. позиције ићи ће у прелиминарно доигравање.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner