Спорт

"Знали смо да освајамо Мундијал кад су Хрвати избацили Бразил"

Офанзивац Аргентине каже да је унутар те репрезентације било велико славље због пораза Бразила на Светском првенству у Катару
"Знали смо да освајамо Мундијал кад су Хрвати избацили Бразил"Getty © Clive Brunskill / Staff

Фудбалер Севиље и аргентински репрезентативац Алехандро Папу Гомез изјавио је да је са саиграчима славио победу Хрватске над Бразилом у четвртфиналу Светског првенству у Катару, јер су били уверени да ће после тога да освоје Мундијал.

Хрватска је у четвртфиналу турнира у децембру прошле године после бољег извођења пенала елиминисана Бразил. Аргентина је такође после бољег извођења пенала била боља од Холандије у тој рунди, а на крају су успели и да освоје турнир.

Аргентина је потом у полуфиналу победила Хрватску 3:0, да би у финалу била боља од Француске после бољег извођења пенала.

"Пре четвртфиналне утакмице нас и Холандије, истог дана су четвртфинале играли Хрватска и Бразил. Са великим интересовањем смо пратили тај меч, јер је његов победник играо са победником нашег дуела у полуфиналу турнира. Утакмица Хрватске и Бразила се одужила до продужетака, а ми смо већ морали да изађемо на загревање пре нашег меча. Међутим, остали смо да гледамо и пенале Хрвата и Бразилаца", рекао је Гомез и наставио:

"Пре пенала смо се сложили: Ако Бразил изгуби, ми смо шампиони света. Знали смо да ћемо победити Хрвате и онда освојити и титулу. Када је Хрватска елиминисала Бразил, славили смо као да смо ми победили", рекао је Гомез.

Овај 34-годишњи офанзивац је члан Севиље од 2021. године, а пре тога је играо за Аталанту, Металист, Катанију, Сан Лоренцо и Арсенал де Саранди.

image