Спорт

Одбојкаши и одбојкашице Србије сазнали ривале у Лиги нација: Од Јапана до Бразила

Српске селекције ће наступити на по три турнира Лиге нација ове године
Одбојкаши и одбојкашице Србије сазнали ривале у Лиги нација: Од Јапана до Бразила© V.M./ATAImages

Одбојкашке репрезентације Србије у мушкој и женској конкуренцији сазнали су где ће и против кога играти у новој сезони Лиге нација.

Мушка репрезентација Србије у петом издању Лиге нација играће на турнирима у Нагоји, Ротердаму и Анахајму, саопштила је Светска одбојкашка федерација (ФИВБ).

Србија ће у Нагоји играти против Словеније, Кине, Јапана и Пољске, у Ротердаму против САД, Немачке, Италије и Холандије, а у Анахајму против Аргентине, Кубе, Француске и Бугарске.

Групна фаза Лиге нација одиграће се од 6. јуна до 9. јула, а финални турнир, са осам репрезентација, на програму је од 19. до 23. јула у пољском Гдањску.

Познате су и нове информације о женској селекцији. Светске шампионке ће играти на турнирима у Анталији, Бразилији и Сувону. Србија ће у Анталији играти против САД, Турске, Пољске и Канаде.

Ривали у Бразилији биће Јапан, Бразил, Тајланд и Хрватска, а могући противници у Сувону су Кореја, Немачка, Бугарска, Доминиканска Република и Кина. Одбојкашице ће такмичење по групама одиграти од 30. маја до 2. јула, а завршни турнир са осам најбољих селекција на програму је од 12. до 16. јула у Арлингтону (Тексас, САД).

image
VV inauguration
banner