Спорт

Видић се огласио: Желим да променим фудбал, у Србији постоји много изазова

Некадашњи фудбалер Немања Видић говорио је за енглеске медије, износећи своје ставове
Видић се огласио: Желим да променим фудбал, у Србији постоји много изазова© Antonio Ahel/ATAImages

Ближе се избори у Фудбалском савезу Србије, када ће српски фудбал добити свог новог председника, а једно од имена које се помиње у тој трци је и име легендарног Немање Видића.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде и капитен Манчестер јунајтеда дао је интервју за енглеске медије, износећи своје ставове и размишљања, мада није директно говорио о могућности да постане први човек српског фудбала.

Бивши репрезентативац Србије је говорио за "Ај-Њуз", констатовавши да у српском фудбалу постоји доста изазова.

"Желим да будем неко ко може да утиче на фудбал и да му донесе нешто, из перспективе навијача и играча. У Србији постоје различити изазови. Потребни су нам стручни људи на одговорним местима. Мислим да у фудбалу има много новца, тако да на позицијама спортских директора, скаута морате имати стручњаке, који ћ́е вам помоћ́и да добијете оно што желите", рекао је Видић и додао:

"Видимо да тржиште трансфера постаје лудо, мислим да морамо више да се вратимо развоју играча, а мање куповини финалног производа. Сада можемо да видимо да неки клубови имају проблема са Финансијским фер-плејом јер троше много новца. Новца има, али морамо да имамо одређене принципе да и даље морамо да производимо играче и да имамо домаћу базу. Зато мислим да бивши фудбалери морају више да буду укључени у ове програме како би подржали посао и људе који дају новац", рекао је легендарни дефанзивац.

Видић се осврнуо и на свој бивши клуб Манчестер јунајтед, истакавши да је екипа напредовала, а посебно је коментарисао штоперски тандем Лисандро Мартинез – Рафаел Варан.

"Лисандро је дошао пре само шест месеци, тако да је прошао веома добро. Уноси енергију, воли да брани. Чини се као да ужива у Енглеској. Показао се као добро појачање. Варан је искусан играч, имао је проблема са повредама, али дефинитивно мислим да њих двојица имају још тога да пруже. Што више играју заједно, то ће партнерство бити боље. Заиста сам задовољан како је Лисандро прошао када се придружио клубу. Било је неких проблема, људи су били забринути да ли би могао да игра у Енглеској, али као бивши играч и дефанзивац заиста сам срећан како игра, посебно због енергије коју даје тиму, агресије и победничког менталитета", закључио је Видић.

Иначе, избори у Фудбалском савезу Србије су заказани за 14. март, а остаје да се види хоће ли се Видић и званично кандидовати за место председника.

image