Спорт

Ник Кирјос долази на Новаков турнир? Ђорђе Ђоковић открио: Преговори су у току

Аустралијанац би могао да се појави на АТП турниру који ће се само у 2023. години из Београда преселити у Бањалуку
Ник Кирјос долази на Новаков турнир? Ђорђе Ђоковић открио: Преговори су у токуGetty © Graham Denholm / Stringer

Београд и "Србија опен" су претходних година показали да могу да буду домаћини најбољим тенисерима света на АТП турниру који се одржава током пролећа.

Ипак, 2023. године овај турнир биће на једну сезону премештен у Бањалуку, а тамо би могао да наступи и Аустралијанац Ник Кирјос, потврдио је Ђорђе Ђоковић.

Најмлађи брат Новака Ђоковића, уједно и директор "Србија опена", говорио је о предстојећем турниру у Бањалуци, који ће се стога ове године звати "Српска опен".

"Биће то један сјајан турнир. Имамо одличне домаћине и велику подршку града Бањалуке и Владе Републике Српске. Гради се нови објекат, централни стадион који ће изгледати јако импозантно, читава алеја, булевар, парк, све се реновира и доводи у ред за тај турнир. Мислим да ћемо имати једну јако лепу представу и да ћемо представити Бањалуку, Републику Српску и читав наш народ у једном лепом светлу", рекао је Ђорђе Ђоковић, а преноси "Српска инфо".

"Србија опен" жели да у некој од наредних сезона прерасте из АТП серије 250 у категорију 500.

"Велика је разлика, јер су на АТП 500 играчи у обавези да одиграју најмање три турнира из овог ранга, а Београд би био један од тих. Мање бисмо се мучили да доведемо боље рангиране играче", рекао је Ђоковић.

Наравно, посебан део разговора тицао се Ника Кирјоса, Аустралијанца који у последњих годину дана има одличне односе са Новаком Ђоковићем.

"У преговорима смо, не смем да откривам имена, али Кирјос је један од тенисера са којима разговарамо да дође. Сви знамо да њему шљака није омиљена подлога, али је одлучио ове године да игра турнире на најспоријој подлози, па се надамо да ћемо успети да се договоримо. Он је једна јако искрена особа. Све оно што се догађало са Новаком раније, иако се нама није свидело, било је веома искрено од њега. Ипак, показао се као прави џек када је Новаку било најтеже. Иступио је међу својим народом и државом, подржао Нолета и сигуран сам да му он то никада неће заборавити, а ни ми као породица. Резултат свега тога је један однос пун поштовања и договара се свашта нешто. Верујем да ћемо их у будућности гледати много више заједно", додао је директор турнира Ђорђе Ђоковић.

image