Спорт

Прорадила веза Енцо – Феликс, али ни то Челсију није довољно за тријумф

У Челсију могу да буду задовољни наступом и конекцијом двојице играча која су дошла у зимском прелазном року, али за сада ни то није довољно "плавцима" да крену да излазе из кризе
Прорадила веза Енцо – Феликс, али ни то Челсију није довољно за тријумфGetty © Julian Finney

Фудбалери Вест Хема и Челсија одиграли су нерешено 1:1 у првој утакмици 23. кола енглеске Премијер лиге.

Још један лондонски дерби екипа са "Стамфорд бриџа" покушаће да заборави и настави да тражи добитни састав након велике реконструкције током зиме.

Челси је у 2022. потрошио преко 800 милиона евра, али се то не види на табели и једино што управу може да радује јесте сарадња између Енца Фернандеза и Жоаа Феликса.

Аргентинац и Португалац једини су у првом полувремену нешто покушавали испред гола "чекићара" и у 16. минуту успели да креирају погодак.

Фернандез је искоса са леве стране идеално центрирао на другу стативу, Феликс је побегао чуварима и рутински погодио мрежу.

Међутим, радост гостију није дуго трајала – у 28. минуту некадашњи леви бек Челсија Емерсон, такође након убацивања на другу стативу, остао је заборављен и лако поравнао резултат.

Испоставиће се да је то било једино узбуђење све до саме завршнице сусрета, када се поново затресла мрежа Кепе Аризабалаге. Томас Соучек је искористио одбитак и убацио лопту у празан гол, али је он поништен због недозвољене позиције.

До краја се резултат није мењао, па је тим Грејема Потера остао девети са 31 бодом, чак осам мање од петопласираног Тотенхема који је на најнижој позицији која води у Европи.

"Чекићари" су остали 15. са 20 бодова, два више од екипа у зони испадања.

Standings provided by Sofascore
image
VV inauguration
banner