Спорт

Нема му равног! Рус Махачев бољи од Волкановског за титулу најбољег на свету

Руски ММА борац Ислам Махачев одбранио је појас лаке категорије УФЦ организације, пошто је у Перту савладао аустралијског борца Александера Волкановског, након једногласне судијске одлуке
Нема му равног! Рус Махачев бољи од Волкановског за титулу најбољег на светуGetty © Mike Lawrie

Спектакуларан је био меч Ислама Махачева и Александра Волкановског у Перту у Аустралији у главној борби УФЦ 284 догађаја.

Борба је потпуно оправдала очекивања, те се до последњег секунда није знало ко ће однети победу.

Предвиђања су била различита, од тога да ће руски борац без већих проблема рвањем победити противника, до тога да ће Волкановски ударцима нанети Махачеву неочекивани пораз.

На крају, после пет исцрпљујућих, али веома узбудљивих рунди, Ислам Махачев однео је победу судијском одлуком.

Једногласно су судије бодовале у корист дагестанског борца, који је имао више значајнијих удараца и више обарања.

Махачев је до победе дошао на противничком тлу, пошто је аустрлаијског борца савладао у Перту.

Добрано се намучио Ислам, "Хабибов наследник", пошто се Волкановски неколико пута успешно извлачио и бранио од покушаја полуга и завршавања меча на тај начин.

Изненадио је аустралијски борац и некадашњи рагбиста Руса, који је на крају изгледао веома исцрпљено.

Морао је Махачев на крају, у петој рунди, да се брани од масивних удараца Волкановског, борца који води македонско и грчко порекло.

И док је аустралијски борац добио пету и трећу рунду, Махачев је победу остварио већинском предношћу у прве две, као и четвртој рунди.

Рус је тако дошао до одбране титуле шампиона лаке категорије УФЦ организације и побољшао учинак у каријери на 24 победе и само један пораз.

Ислам је такође дошао до 12. везане победе у каријери, којом је нанео Волкановском тек други пораз у ММА каријери. (25-2)

image