Спорт

Муслин подржао Видића: Он је финансијски независан и најбољи кандидат

Некадашњи селектор репрезентације Србије истакао је да је Немања Видић засигурно најбољи човек који би у овом тренутку могао да постане председник ФСС
Муслин подржао Видића: Он је финансијски независан и најбољи кандидатGetty © Marco Luzzani / Stringer

Протекла седмица била је врло занимљива у српском фудбалу, а један од разлога било је и званично истицање кандидатуре Немање Видића за место председника Фудбалског савеза Србије.

Легендарни дефанзивац је јасно поручио да жели да помогне српском фудбалу и у протеклим данима добија све више подршке. Међу онима који би желели да некадашњи капитен Манчестер јунајтеда постане први човек српског фудбала је и тренер Славољуб Муслин.

Човек који је почетком века био тренер Видићу у Црвеној звезди, каже да је потпуно логично да некадашњи фудбалер постане лидер ФСС.

"Мало је нелогично да лобирам за човека који је толико дао српском фудбалу и доказао се небројено пута ван њега. Немања Видић је званични кандидат за председника ФСС и ја му дајем пуну подршку пред Изборну скупштину 14. мара", рекао је Муслин за "Вечерње новости".

Човек који је са репрезентацијом изборио пласман на Светско првенство у Русији 2018, а онда био склоњен са те позиције јер се с његовим одлукама није слагало тадашње руководство ФСС, образложио је своју подршку Видићу.

"Свако ко је данас добронамеран и жели добро српском фудбалу сложиће се са мном да је Видић најбољи кандидат. Има жељу, верујем да има и јасан план, али оно што ме највише радује има искрену подршку некадашњих саиграча, тренера, али и фудбалских величина из других клубова. Једноставно је, о фудбалу би морали да брину стручни, фудбалски људи."

Видић добија подршку бројних бивших играча и садашњих тренера, а посебно се истичу партизановци попут Гордана Петрића и Александра Станојевића.

"Ја на ствари око Немање гледам овако: и да се није кандидовао за председника фудбалска Србија би требало да га замоли да преузме ту функцију. Потпуно је остварен породичан човек.. У фудбалу је постигао све што један играч може да пожели. Апослутно је економски независан и нема ниједну препреку да брине о будућности српског фудбала“, закључио је Славољуб Муслин.

image