Спорт

Јокић о прекидима у "вечитом дербију": Тужно, треба нам обнова од темеља

Најбољи српски кошаркаш припрема се за утакмицу највећих звезда на Ол-стару, али је стигао да испрати и дешавања у Купу Радивоја Кораћа
Јокић о прекидима у "вечитом дербију": Тужно, треба нам обнова од темељаGetty © Alex Goodlett / Stringer

Никола Јокић гледао је завршне борбе за "Жућкову левицу" и био разочаран немилим сценама које су се догодиле у полуфиналу, када су се у "вечитом дербију" састали Партизан и Црвена звезда.

Тај дуел је обележило недолично понашање навијача и прекиди због којих је дуел трајао скоро три сата.

Црвено-бели су успели да направе велики преокрет и тријумфују резултатом 83:75, а потом и дошли до пехара победом над Мегом у финалу.

"Да будем искрен, то је део наше културе прилично дуго, тако је како је. Мислим да је стварно тужно што се утакмице прекидају и мислим да морамо да почнемо обнову из темеља", рекао је Јокић у Солт Лејк Ситију где се одржава Ол-стар викенд.

"Тако ћете бити признати као велика лига у Евролиги. Али тренутно има толико тога да се уради, тако да је веома, веома тешко."

У једном моменту је један од новинара срушио ограду која раздваја играче од представника медија.

"Хајде момци, хајде. Видите? Србија. Видите?", нашалио се Јокић.

Он је открио и да му највише смета константно појављивање пред камерама.

"Медији и слава. То не волим, све остало је у реду", рекао је српски репрезентативац.

"Сви те препознају на улици. Не можеш да водиш нормалан живот. Поставља те у позицију да будеш нешто што ниси. Неки то воле, неки живе са тим. То је до особе", закључио је Јокић који каже да би на пусто острво од саиграча повео Влатка Чанчара и Ерона Гордона.

Ол-стар меч на програму је у ноћи између недеље и понедељка од 01.30.

image