Спорт

Невоље међу "свецима" - свађа Маркињоса и Кимпембеа и формирање кланова

Капитен фудбалера Пари Сен Жермена Маркињос посвађао се са саиграчем Преснелом Кимпембеом после пораза од Монака у оквиру 23. кола француског шампионата, преноси "Гол". Епилог свађе је ситуација у којој штоперски тандем ПСЖ-а не разговара један са другим
Невоље међу "свецима" - свађа Маркињоса и Кимпембеа и формирање клановаGetty © Octavio Passos

Настављају се невоље по ПСЖ ове сезоне.

Тим из Париза поражен је на гостовању у Монаку резултатом 3:1, чиме је настављен низ од три везана пораза у свим такмичењима.

По завршетку меча у Монаку, дошло је до свађе штоперског тандема Маркињос - Кимпембе.

Маркињос је по завршетку меча забранио Кимпембеу да се обрати навијачима, који су били љути на фудбалере "светаца" због лоше игре.

Међутим, Кимпембе није послушао капитена, него је после меча пришао трибини и извинио се навијачима, који су младог фудбалера поздравили овацијама.

"Гол" наводи да су се Маркињос и Кимпембе потом посвађали и од тада не разговарају иако играју у штоперском тандему.

"Маркињос је то доживео као напад на себе, пошто је капитен екипе. Кимпембе је незадовољан спортском политиком клуба у коме је почео професионалну каријеру. Није задовољан што клуб продаје младе играче, а доводи скупоцена појачања, која не оправдају уложен новац. Он је формирао нови клан са младим играчима којима жели да помогне", преноси "Гол".

Кимпембе (27) је у ПСЖ-у од 2005. године, а за први тим "светаца" је одиграо 234 меча.

Двојица поменутих фудбалера не чине штоперски дуо у мечу који ПСЖ у недељу игра против Лила, јер је Маркињос повређен, па ће Кимпембе играти заједно са Серхијом Рамосем.

image
VV inauguration
banner