Спорт

Црно-бело вече у Београду: Меч сезоне фудбалера са Шерифом, Обрадовић са кошаркашима дочекује кума

Београд ће у четвртак увече бити обојен у црно-беле боје, пошто ће европске утакмице играти и фудбалери и кошаркаши
Црно-бело вече у Београду: Меч сезоне фудбалера са Шерифом, Обрадовић са кошаркашима дочекује кума© FK Partizan/Miroslav Todorović

Фудбалери Партизана дочекаће од 18.45 часова на стадиону у Хумској екипу Шерифа, у реванш мечу шеснаестине финала Лиге конференција.

Партизан је пре недељу дана у Молдавији победио са 1:0.

"Екипа Шерифа се показала као неугодан противник, доста су брзи и јаки, тако да ћемо морати да одговоримо и урадимо доста домаћег", рекао је тренер црно-белих Гордан Петрић.

"Ако победимо и прођемо у следећи круг, имаћемо једну сигурност, мислим да доста људи гледају ово као неко решавање проблема, ја то тако не гледам. Оно што тражим од играча је да се концентришу на свој посао и да пруже максимум и да буду задовољни после утакмице."

Главни судија биће Швеђанин Андреас Екберг, а њему ће помагати Мехмет Кулум и Маркус Лундгрен Клите.

Како се буде завршио сусрет на другом највећем стадиону у Београду, у "Штарк арени" почеће утакмица кошаркаша, који се састају са екипом Фенербахчеа (21.00).

Дуел у 25. колу Евролиге биће друга утакмица два клуба у елитном такмичењу, а прву су изабраници Жељка Обрадовића крајем децембра у Истанбулу решили у своју корист 73:72.

"Прилично необична ситуација, јер је Фенербахче већ неко време без утакмица због свега што се десило. Што се тиче начина игре Фенербахчеа, познато је да имају носиоце, могу да играју са различитим поставама, да играју са три висока играча и онда има доста промена у одбрани", изјавио је Обрадовић.

Он је додао и да Фенер има играче који умеју да убрзају ритам.

"Могу да играју и са ниском поставом и онда да траже решења у шуту за три поена. Све то знамо и пробали смо да се припремимо као први пут када смо играли са њима", закључио је Жоц.

Дуел ће бити и занимљив са другог аспекта, пошто на клупи турског гиганта седи Димитрис Итудис, грчки стручњак који је Обрадовићев кум.

Партизан је шести на табели Евролиге са 13 победа и 11 пораза, док је Фенербахче пети са скором 14-9.

Standings provided by Sofascore
image
VV inauguration
banner