Спорт

Гвардиола: Људи мисле да увек морамо да победимо 4:0 – то није реално!

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да није реално да енглески клуб сваку утакмицу добије са по 4:0
Гвардиола: Људи мисле да увек морамо да победимо 4:0 – то није реално!Getty © +Martin Rose

Лајпциг и Манчестер сити су одиграли без победника, 1:1 у првом мечу осмине финала Лиге шампиона.

"Срећан сам због утакмице, не само због првог полувремена. А шта сте ви очекивали? Да овде одиграмо пријатељску утакмицу? Колико утакмица Лајпцига сте одгледали? Колико? Људи мисле да увек треба да победимо 4:0! То није реалност! Жао ми је, нисмо у могућности", почео је Гвардиола.

"У овој фази такмичења су остале само најбоље екипе. Ово нам је четврти меч у десет дана. Много гостовања, путовања, људи и очекивања. Без обзира на све што се синоћ догодило ми смо и даље добар тим који много ради. Много добрих ствари смо направили и наставићемо у том правцу."

Менаџер Манчестер ситија није направио ниједну измену на овом мечу.

"Оно што смо ми имали на терену у том моменту је баш оно што нам је било потребно. Радио сам у Немачкој, добро познајем Лајпциг и добро сам га анализирао – била нам је потребна таква врста контроле. Можда ћу да полудим и да играм с девет нападача у реванш мечу", поручио је менаџер Манчестер ситија.

Тренер Лајпцига Марко Розе изјавио је да је његова екипа одиграла лоше прво полувреме.

"Ми практично нисмо постојали у првом полувремену. Само смо јурили лопту, веома лоши смо били када смо је имали у поседу. Једноставно, нисмо били на нивоу Лиге шампиона. У другом полувремену били смо бољи са лоптом, боље смо враћали посед и играли онако како иначе играмо", рекао је Розе.

Реванш меч биће одигран 14. марта у Манчестеру.

image