Спорт

Сити доживео шок у Нотингему, Челси наставља да се брука, Фулам славио без Митровића

Суботње поподне у енглеској Премијер лиги није донело прегршт голова, али је зато узбуђења било на претек
Сити доживео шок у Нотингему, Челси наставља да се брука, Фулам славио без МитровићаGetty © Michael Regan / Staff

Велике промене у Премијер лиги у 24. колу Премијер лиге. Арсенал је у првом мечу дана до 93. минута био на прагу ремија против Астон Виле, али су успели да славе и побегну Манчестер ситију на врху табеле.

А онда само неколико сати касније, потпуно обрнута ситуација - "грађани" Пепа Гвардиоле су током доброг дела меча против Нотингем Фореста имали предност, да би на крају они били ти који су кикснули - 1:1!

Манчестер сити је негативно изненадио своје навијаче само неколико дана након велике победе против Арсенала, па сада имају два бода мање од лидера шампионата уз једну утакмицу више од "тобџија".

Сити је повео у 41. минуту гостовања на "Сити граунду" преко Бернарда Силве, али је Крис Вуд шокирао госте у 84. минуту постигавши гол који ће Арсеналу и те како значити у борби за титулу.

За то време, Челси је забележио још један пораз, овог пута од најслабијег тима лиге, Саутемптона. "Свеци" су славили 1:0 насред "Стамфорд бриџа" голом Џејмса Ворд Прауса из слободног ударца у надокнади првог полувремена. Тако је Челси остао на само осам победа у овој сезони из чак 23 утакмице.

Фулам је без повређеног Александра Митровића савладао Брајтон на тешком гостовању - 1:0. Једини стрелац био је Манор Соломон у 88. минуту. Саша Лукић је цео меч преседео на клупи, а Фулам је овом победом стигао до чак шестог места на табели, које води у Лигу Европе наредне сезоне.

Истим резултатом, Евертон је савладао Лидс, а једини стрелац је био Шејмус Колман, док је и Борнмут до тријумфа дошао резултатом 1:0, и то на гостовању Вулверхемптону. Стрелац је био Маркус Таверније. Брентфорд и Кристал Палас су ремизирали 1:1. Једини преостали меч у суботу игра се од 18.30 између Њукасла и Ливерпула.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner