Спорт

Гвардиола блиста: Арсенал ове сезоне ради невероватне ствари, али ми смо и даље ту

Манчестер сити је на гостовању Арсеналу, у одложеном мечу 12. кола Премијер лиге уписао важну победу и пробио се на чело табеле
Гвардиола блиста: Арсенал ове сезоне ради невероватне ствари, али ми смо и даље туGetty © Julian Finney / Staff

Лондонски клуб има утакмицу мање и два тима су бодовно изједначена, али Пеп Гвардиола био је веома задовољан што су остварили победу и поново се вратили у борбу за титулу.

"У првом полувремену је Арсенал био много бољи од нас. Ми нисмо играли са правим интензитетом, можда зато што сам променио неке ствари и то није било довољно добро. У другом полувремену смо били много агресивнији и много бољи. И да, на крају смо успели", рекао је Гвардиола, па потом наставио:

"Од првог минута другог полувремена померили смо линије, играли смо висок пресинг и било је много интензивније. Они нису могли да имају тог једног играча више у везном реду који може да креира игру. Kајл, Ману, Рубен и Нејтан, одрадили су врхунски посао у чувању Саке, Мартинелија и Нкетије. А то никада није лако".

Прокоментарисао је каталонски стручњак и чињеницу да је после ове победе његов тим први на табели.

"Ако добију ту утакмицу коју имају мање од нас, они су први. Оно што су они урадили ове сезоне је невероватно, али ми смо још ту. Лига ће бити одлучена у последњих осам или десет утакмица. А остало их је 15. То је много, а долази и Лига шампиона. Много је то мечева и зато је важно да смо сада ту где јесмо. Да смо изгубили имали бисмо шест бодова мање, можда и девет хипотетички, а то после није лако стићи", закључио је Гвардиола.

image
VV inauguration
banner