Спорт

Кансело: Нисам желео да седим на клупи у Ситију

Португалски фудбалер Жоао Кансело признао је да је одлучио да оде на позајмицу у Бајерн јер није желео да седи на клупи за резерве у Манчестер ситију
Кансело: Нисам желео да седим на клупи у СитијуGetty © Christian Kaspar-Bartke

Шампион Енглеске је у зимском прелазном року послао португалског фудбалера у Бајерн на позајмицу до краја сезоне.

Кансело (28) је рекао да се његов статус променио после Светског првенства у Катару, пошто је менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола одлучио да предност да Натану Ејку и Рику Луису.

"Сматрам да играч увек мора да буде мало себичан. Фудбалер мора да се осећа важним, јер жели да игра и свако ко каже другачије - лаже. Такмичар као што сам ја, који жели да осваја титуле, увек жели да игра. Ја сам сматрао да заслужујем да играм, а Гвардиола није тако мислио", открио је Кансело.

Португалски фудбалер је још једном демантовао да се посвађао са Гвардиолом.

"Разговарали смо и обојица смо закључили да би требало да одем у други клуб. Указала ми се прилика коју нисам могао да одбијем. Манчестер сити се сложио са мојом одлуком. Ја сам професионалац, увек сам давао све за клуб за који сам играо. Имам тежак карактер, али сам увек поштовао саиграче и тренера", рекао је Кансело.

Одласком Кансела, у редовима Ситија појавио се проблем на позицији бека, а додатно је ситуацију отежала чињеница да је Кансело отишао последњег дана прелазног рока.

У међувремену, на позицији левог бека на утакмицама "грађана" могао се видети и Бернардо Силва.

image