Спорт

Директор Евролиге: Београд ми је показао да није све у новцу

Остаје да се види да ли ће се том логиком Евролига водити у будућности по питању учешћа српских клубова у том такмичењу
Директор Евролиге: Београд ми је показао да није све у новцу© Dusan Milenkovic/ATAImages

Директор Евролиге Маршал Гликман изјавио је да је кошарка у Београду пример да не мора свака одука да се заснива на новцу.

"Верујте ми када кажем, највише слушам свог сина који има 22 године и видим шта га занима. Имао је потешкоћа да прати Евролигу јер је навикао на НБА, али онда сам га одвео у Београд на утакмицу Партизана. После тога је све било јасно. Сада Евролигу прати сваке недеље. Имамо светлу будућност, посебно у државама као што су Немачка, Француска и Енглеска. Желимо да видимо наставак раста у Италији. Једноставно, постоји много тога доброг у Паризу, Лондону, Милану и Берлину", изјавио је Гликман.

Осврнуо се директор Евролиге и на сарадњу са Дејаном Бодирогом.

"Дејан је сјајан. Упознао сам га док је још играо за Барселону са Шарасом, а Пешић је био тренер. Био је невероватан као играч, као Лери Бирд. Све је могао на терену. Баш је кул радити са њим. Он долази са Балкана, а то доноси одређени менталитет и има занимљив поглед на ствар.

Када сам долазио овде, био сам мишљења да нема пуно људи у Београду, а он је одмах скочио рекао ми је сачекај, иди тамо и види. Натерао ме је одмах после Божића да седнем на авион и одем у Београд. Сјајно смо се провели у Србији. Имао сам прилику да осетим шта је то Београд, и видео сам на примеру Београда да не мора свака одлука да буде везана само за паре. Београд је кошаркашки центар и то глобални центар. Можда на нивоу Њујорка, сви у граду обожавају кошарку. Стварно сам се одушевио", закључио је Гликман.

image
VV inauguration
banner