Спорт

Симеоне побеснео због судије и Реала: На овом стадиону је ВАР увек против нас

Тренер Атлетико Мадрида није био задовољан судијском одлуком на мечу против Реала у суботу увече
Симеоне побеснео због судије и Реала: На овом стадиону је ВАР увек против насGetty © Florencia Tan Jun / Stringer

У 23. колу шпанске Примере, одигран је велики мадридски дерби између Реала и Атлетика, који је завршен резултатом 1:1. Но, како то обично бива, ни овај меч није могао да прође без контроверзи.

Тако је било много полемика око црвеног картона који је Анхел Кореа добио у редовима Атлетика, а тренер "јорганџија" Дијего Симеоне истакао је да је ВАР увек против његовог тима када играју на "Сантијаго Бернабеуу".

У 64. минуту, Атлетико је остао са 10 играча, када је Анхел Кореа лактом одгурнуо Антонија Ридигера. Немац је пао као покошен, а судија је одмах играчу Атлетика показао директан црвени картон.

Утисак је био да је та одлука можда и престрога, али судија није тражио да погледа ВАР снимак и увери се у исправност своје одлуке. Након меча, двојица тренера су имала различита мишљења. И док је Карло Анчелоти био убеђен да је одлука исправна, Симеоне је био бесан.

"ВАР може да иде на свачију страну, некад нама у корист, некад другом тиму, али сваки пут кад дођемо на 'Бернабеу', ВАР је против нас. Ридигер има 194 центиметра, Кореа је доста мањи од њега и било је контакта, али да је био тако бруталан... Не верујем, па Ридигер се одмах придигао", рекао је Симеоне.

image