Спорт

Велики шок за Аргентину, светски вицешампион не иде на Мундобаскет

Кошаркашка репрезентација Аргентине није успела да се пласира на Светско првенство, пошто је у Мар дел Плати поражена од Доминиканске Републике са 79:75, у мечу последњег, 12. кола групе Е завршниг круга америчких квалификација за Мундобаскет
Велики шок за Аргентину, светски вицешампион не иде на МундобаскетGetty © Marcelo Endelli

Поприлично непријатно изненађење својим навијачима приредила је Аргентина.

Актуелни светски вицешампион и освајач сребрне медаље на Мундобаскету у Кини 2019. године, није успео да се пласира на првенство које ће се ове године одржати у Јапану, Индонезији и Филипинима.

"Гаучоси" су у последњем, одлучујућем мечу квалификација, имали 17 поена разлике у трећој четвртини, али је Доминиканска Репубика у последњој деоници невероватним преокретом стигла до тријумфа и пласмана на СП.

Најефикаснији у победничком тиму био је Жан Монтеро са 22 поена. Код домаћих најбољи је био Габријел Дек са 27 поена, док је кошаркаш Црвене звезде Факундо Кампацо убацио 10, уз четири скока и пет асистенција.

Прво место у групи Е освојила је Канада са 11 победа и једним поразом.

Доминиканска Република је друга са скором 9/3, док Венецуела и Аргентина имају по осам победа и четири пораза.

Међутим, Венецуела је освојила треће место због бољег међусобног скора.

Аргентина је тако прекинула низ од девет узастопних пласмана на СП и први пут ће пропустити Мундобаскет још од 1982. године.


Пласман на СП из групе Ф избориле су селекције САД, Порторика, Мексика и Бразила. Бразил ће играти на Мундобаскету као најбољи четворопласирани тим из америчких квалификација.

СП ће бити одржано у Јапану, Индонезији и Филипинима од 25. августа до 10. септембра.

image
VV inauguration
banner