Спорт

Ђоковић преживео "голготу" у Дубаију - патио, па победио 130. играча света

Најбољи тенисер света успео је након много мука да савлада до сада непознатог чешког тенисера
Ђоковић преживео "голготу" у Дубаију - патио, па победио 130. играча света© Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић остварио је победу у првом колу Дубаија, месец дана након последњег меча и освајања Аустралијан опена. Ипак, било је то све само не угодан догађај за Србина.

Нови рекордер по броју недеља проведених као најбољи на свету и у мушком и у женском тенису (укупно 378 од овог понедељка) мучио се читава два и по сата да савлада Томаша Махача - 2:1 (6:3, 3:6, 7:6).

Почело је све како треба против 130. тенисера света, али онда, како је време одмицало, 22-годишњи Чех је бивао све надахнутији, а Ђоковић све стегнутији. Направио је чак 37 неизнуђених грешака на овом мечу, превише за своје високе стандарде, али је успео да буде довољно добар када је било најпотребније.

До сада непознати Махач успевао је да фрустрира Ђоковића и током доброг дела меча прикаже игру равну играчима из друштва 10 најбољих на свету. Толико му је све полазило за руком, ређао је винере из форхенда и бекхенда и агресивном игром терао Новака у незгодне позиције.

Ипак, иако је Новак вратио Чеха у трећи сет, када је од 4:1 брзо "просуо" предност до 4:4, успео је да сачува живце тамо где то готово увек ради - у тај-брејку. Изгубио је само један поен у последњем гему меча и тако стигао до другог кола турнира у Дубаију, где га чека Холанђанин Грикспор.

  • 28. феб 2023 • 19:02

    19:02

    Напокон - Ђоковић је у другом колу Дубаија!

    Новак Ђоковић је после два и по сата успео да савлада Томаша Махача 6:3, 3:6, 7:6, у тај-брејку 7:1! Много је било мучења, али је победа остварена против инспирисаног Чеха!

  • 18:57

    Идемо у тај-брејк!

    Резултат је 6:6 у трећем сету и сада гледамо тај-брејк. Махач је успео да феноменалном игром одведе овај меч до последњег гема. Да видимо ко ће у друго коло турнира у Дубаију.

  • 18:52

    Поново све исто - 6:5

    Још једном је Ђоковић на гем од победе. У првом покушају је Махач одлично сервирао и успео да стигне до 5:5, а након тога и најбољи тенисер света успева да освоји свој сервис гем без превише проблема.

  • 18:44

    Ђоковић је на гем од победе - 5:4

    Освојио је Махач лако свој сервис гем и изједначио, а након тога, Ђоковић без изгубљеног поена стиже на гем од победе. Али за то ће морати да направи брејк у наредном гему.

  • 18:35

    Невероватно - Новак вратио Чеха у живот (4:3)

    Ђоковић је дозволио Махачу да се врати у трећи сет, пошто је претрпео брејк. Сада ће Чех сервирати за изједначење, уместо да Србин буде на гем од победе. Имао је превише грешака у претходном гему...

  • 18:29

    По један гем на обе стране - 4:2

    Успео је Новак да потврди онај освојени брејк, а после тога, Махач врло сигуран на свој сервис. Сада је само битно да српски тенисер чува своје сервис гемове...

  • 18:20

    Ево га коначно брејк Ђоковића - 3:1

    Коначно, и то без изгубљеног поена. Новак први успева да зада ударац у трећем сету и сада ће сервирати да стигне до три гема предности. Ово би могао да буде кључан тренутак у мечу.

  • 18:14

    Наставља се меч - 1:1

    Успео је Чех да настави меч и да одмах освоји наредна два поена, за изједначење на 1:1 у трећем сету.

  • 18:10

    Пауза због повреде Чеха!

    Резултат је 1:0 за Ђоковић и 40:40 на сервис Махача, када је Чех приликом једног ударца претрпео повреду вероватно зглоба десне шаке. Чека се физиотерапеут...

  • 18:06

    Ђоковић осваја први гем у трећем сету - 1:0

    Важан добар почетак трећег сета. Имао је Махач брејк лопту, али још се не да Ђоковић.

image