Спорт

Ђоковић: Задавао ми је проблеме, али играо сам најбоље кад је било важно

Најбољи тенисер света ће у другом колу турнира у Дубаију играти против Холанђанина Грикспора
Ђоковић: Задавао ми је проблеме, али играо сам најбоље кад је било важноGetty © Francois Nel / Staff

Новак Ђоковић се пласирао у друго коло турнира у Дубаију, али тек након много мука, максимална три сета и укупно два и по сата игре. Ипак, на крају је успео да савлада релативно непознатог Томаша Махача и обезбеди наставак такмичења.

Био је то први меч за најбољег играча света после месец дана, још од освајања Аустралијан опена у јануару. Након меча, Ђоковић је истакао да је његов ривал приказао игру далеко бољу од оне коју би неко могао да очекује од 130. играча света.

"Било је фантастично као и овде увек у Дубаију. Један од мојих омиљених турнира. Томаш није играо као 130. на свету, играо је феноменално и заслужио је велики аплауз. Задавао ми је проблеме, али претпостављам да сам пронашао нову брзину кад је било важно. Физички увек може бити боље. Захтевам од себе највише стандарде. Мучио сам се са повредом неколико недеља. Нисам играо много тениса пре доласка у Дубаи, тако да се надам да ћу подизати ниво тениса током седмице", рекао је Ђоковић након меча.

Он је у понедељак започео 378. седмицу на првом месту АТП листе, што је апсолутни рекорд у тенису, било мушком или женском.

"То је јако посебно достигнуће за мене. Благословен сам што сам успео да све своје снове достигнем и то неколико пута. Кад се то деси, онда постављате нове циљеве. Захвалан сам што сам и даље у стању да играм на овако високом нивоу свих ових година", поручио је Новак Ђоковић.

image