Спорт

Американци тражили изузеће за Ђоковића: Писали смо влади САД, он није опасност

Некадашњи амерички тенисер Џејмс Блејк данас је директор мастерса у Мајамију и волео би да на том турниру овог пролећа види и најбољег тенисера света
Американци тражили изузеће за Ђоковића: Писали смо влади САД, он није опасностGetty © Francois Nel / Staff

Директор мастерса у Мајамију Џејмс Блејк изјавио да се нада да ће најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић играти на турниру на Флориди, преносе амерички медији.

Ђоковић је доставио документацију и поднео молбу за добијање посебне дозволе за улазак у САД, како би заиграо на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију с обзиром на то да америчке власти и даље не дозвољавају боравак невакцинисаним странцима.

"Правила се званично мењају 11. маја, али ми смо од америчке владе затражили изузеће, јер заиста не видимо да његово играње овде представља опасност. Они су тај датум поставили због календара, али турнир не можемо да организујемо после 11. маја па бисмо волели да Ђоковић игра овде. Истакли смо чињеницу да би то било добро за привреду, заједницу Мајамија и за љубитеље тениса широм света који желе да виде великог шампиона у овом граду", рекао је Блејк.

Мастерс у Мајамију биће одигран од 22. марта до 2. априла.

"Видећемо да ли је делотворно, али нажалост ништа није у нашим рукама. Позван је, на листи је учесника... Освајао је овај турнир шест пута и волели бисмо да има прилику да игра за седми трофеј. Урадили смо све што смо могли. Ако Ђоковићу буде дозвољено да игра у Индијан Велсу бићемо спремни да га дочекамо и у Мајамију", закључио је Блејк.

Он је истакао да су организатори турнира у Мајамију доделили специјалне позивнице за учешће Аустријанцу Доминику Тиму и Британки Еми Радукану. Мастерс у Индијан Велсу је на програму од 8. до 19. марта.

image