Спорт

Ђоковић и Медведев у борби за финале Дубаија

Српски тенисер Новак Ђоковић и Рус Данил Медведев од око 16.00 часова састају се у полуфиналном мечу турнира у Дубаију. Ток сусрета можете пратити на нашем порталу
Ђоковић и Медведев у борби за финале ДубаијаGetty © Justin Setterfield

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић изјавио је да очекује добар меч против Руса Данила Медведева у полуфиналу АТП турнира у Дубаију.

Ђоковић се у четвртак пласирао у полуфинале турнира у Дубаију, пошто је победио Пољака Хуберта Хуркача 6:3, 7:5. 

Медведев је изборио полуфинале пошто је савладао Хрвата Борну Ћорића 6:3, 6:2.

Србин и Рус одиграли су 13 међусобних дуела у каријери, а Ђоковић води 9:4 у победама.

"Данил је један од најбољих играча на свету последњих пет година. Победник је гренд слема, бивши број један. Његов квалитет је јак поготово када морате да се суочите са њим на тврдој подлози. Играли смо доста пута. Знам шта могу да очекујем, гледао сам како игра. У серији је, осваја турнире, мислим да је још један узео пре Дубаија, нисам сигуран. Ни ја нисам имао лошу серију, тако да смо обојица у доброј форми и надам се добром мечу", истакао је српски тенисер.

Ђоковић је признао да још није добио одговор од америчких власти да ли може да игра на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију.

"Хајде да видимо какав ће бити одговор, онда ћу кренути одатле. Фокусираћу се до краја на турнир у Дубаију, видећемо шта ће да буде после. Повући ћу се са турнира пре жреба ако ми не буде дозвољено да играм", истакао је српски тенисер.

Меч између Ђоковића и Медведева неће пре 16.00 часова.

У првом полуфиналу играће још један руски тенисер Андреј Рубљов, који игра против Александера Зверева.

image