Спорт

Црна Гора ослабљена против Србије - неће бранити голман из Чемпионшипа

Први чувар мреже Црногораца ће пропустити старт квалификација за Европско првенство
Црна Гора ослабљена против Србије - неће бранити голман из ЧемпионшипаGetty © Gareth Copley / Staff

Голман Стоука и црногорске фудбалске репрезентације Матија Шаркић пропустиће због повреде мишића мечеве против Бугарске и Србије у квалификацијама за Европско првенство 2024. године, преносе црногорски медији.

Подгоричке "Вијести" наводе да је Шаркић био на списку селектора Црне Горе Миодрага Радуловића за предстојеће дуеле у квалификацијама за Еуро 2024, те да ће "соколови" бити ослабљени у прва два сусрета.

Црногорски голман се повредио пре у суботу на утакмици 35. кола Чемпионшипа између Стоука и Сандерленда (5:1). Он је замењен на полувремену овог меча, а према последњим информацијама Шаркић ће одсуствовати са терена од осам до 10 недеља.

Шаркић је до сада шест пута бранио за селекцију Црне Горе, а последњи пут је наступио за национални тим ове земље у новембру прошле године на пријатељском мечу против Словеније. Црногорски медији наводе да је голман Стоука требало да буде први чувар мреже на мечевима против Бугарске и Србије. Уместо њега на голу ће бити Милан Мијатовић или Лазар Царевић.

Црна Гора ће 24. марта гостовати Бугарској у Софији, а три дана касније дочекаће Србију у мечевима квалификација за Еуро 2024. У квалификационој Г групи налазе се Србија, Црна Гора, Бугарска, Мађарска и Литванија.

image