Спорт

Лејкерси повукли дрес Гасола, победе Милвокија, Охлахоме и Даласа у НБА лиги

Kошаркаши Лос Анђелес Лејкерса победили су Мемфис 112:103 у ноћашњем мечу НБА лиге
Лејкерси повукли дрес Гасола, победе Милвокија, Охлахоме и Даласа у НБА лигиGetty © Harry How / Staff

У победничком тиму бриљирао је Ентони Дејвис са 30 поена и 22 скока. Најефикаснији у екипи Мемфиса био је Џарен Џексон са 26 поена, док Џа Морант није играо.

Током полувремена Лејкерси су на свечаној церемонији повукли дрес са бројем 16, који је носио легендарни Шпанац Пау Гасол. Шпанац је за Лејкерсе играо од 2008. до 2014, а у тим из Лос Анђелеса је стигао из Мемфиса, где је провео првих седам сезона у НБА лиги. Због тога је одлучено да церемонија буде одржана на мечу Лејкерса и Мемфиса.

Гасол је 12. играч у историји клуба чији се дрес налази под сводовима дворане. Поред његовог налазе се и два дреса која је носио Kоби Брајант.

"Много ми недостаје Брајант, не могу ништа друго да учиним него да будем ту, уз његову породицу. Тако се једино носим са свим. Дефинитивно ме инспирисао и показао ми шта треба да радим да бих био најбољи играч који могу да будем - радну етику, посвећеност, ментални склоп - и изазивао ме да будем бољи. А ја сам то прихватио и ишао далеко колико је он жели", рекао је Гасол, који је шест пута играо на Ол-стар мечу НБА лиге.

У осталим ноћашњим утакмицама НБА лиге, постигнути су следећи резултати:

Милвоки - Орландо 134:123, Оклахома - Голден Стејт 137:128, Далас - Јута 120:116, Бруклин - Хјустон 118:96, Филаделфија - Минесота 117:94, Вашингтон - Детроит 119:117 и Шарлот - Њујорк 112:105.

image
VV inauguration
banner