Спорт

Велики скандал тресе НБА - Морент због пиштоља пред казном од 50 мечева суспензије

Звезда Мемфиса Џа Морент, налази се пред казном од 50 утакмица суспензије, због серије кршења дисциплинских правила НБА лиге. Морент се налази под полицијском истрагом због ношења ватреног оружја у просторијама клуба и тимском аутобусу
Велики скандал тресе НБА - Морент због пиштоља пред казном од 50 мечева суспензијеGetty © Justin Ford

Џа Морент не престаје да задаје главобоље у НБА лиги, али овога пута себи и свом тиму Мемфиса.

Након суспензије од стране клуба и виду од две утакмице, због показивања пиштоља у Инстаграм уживо преносу, Морент се налази пред много већом казном.

Наиме, НБА лига обратила се полицији, која је покренула истрагу о ношењу ватреног оружја у просторијама клуба и тимском аутобусу.

Према правилнику лиге, уколико се докаже да је Морент носио или користио ватрено оружје у просторијама Мемфиса, или било ког другог тима НБА, чека га суспензија од 50 утакмица, преноси добро обавештени новинар Атлетика Шемс Чаранија.

Џа Морент је претходно оптужен да је претукао тинејџера и да му је претио пиштољем, а такође су се појавили снимци из ноћног клуба где је Морент такође имао ватрено оружје код себе.

Суспензију од 50 утакмица у НБА лиги, управо због ношења пиштоља, својевремено је добио кошаркаш Вашингтона Гилберт Аренас.

image