Спорт

Тренери Евролиге се огласили поводом навијача: Увреде су неприхватљиве

Удружење тренера Евролиге, на чијем челу је Димитрис Итудис, огласило се саопштењем у којем осуђује све увреде, посебно апострофирајући вређање Ергина Атамана на утакмици између кошаркаша Црвене звезде и Ефеса
Тренери Евролиге се огласили поводом навијача: Увреде су неприхватљиве© ATA Images

Навијачи црвено-белих, вређали су турског тренера Ергина Атамана у утакмици Црвене звезде и Ефеса у Евролиги.

Атаман је приговарао судијама, добио искључујућу техничку грешку, када су се са трибине зачуле увреде на рачун турског стручњака.

Субок на линији навијача Црвене звезде и Атамана датирају још од изјава тренера након убиства српског навијача Марка Ивковића у Истанбулу 2014. године.

"Борд тренера Евролиге разуме да навијачи широм континента чине наш спорт јединственим, међутим, сви актери кошарке, укључујући и навијаче, такође морају да схвате да је у данашње време поштовање према свима који су укључени у ову игру више него кључно", наводи се у саопштењу удружења тренера Евролиге.

"Увредљиве псовке било које врсте не спадају у спорт и оно што се десило у Београду нашем члану Ергину Атаману, као и осталим нашим члановима у другим аренама, по било ком стандарду би требало да буде неприхватљиво", додаје се у саопштењу.

"Није прихватљиво ни чути псовке на рачун судија у Каунаси, или руководства Евролиге у више дворана", наглашавају из Удружења тренера.

"Ово је чврст став који одражава мишљење свих наших чланова и односи се на све који су део игре, укључујући играче, судије, па и саму лигу. Потпуно смо свесни менталитета и спортске културе који су деценијама сматрали такво понашање навијача прихватљивим и снажно осећамо да је време за промене", поручују из Удружења тренера.

image