Спорт

Партизан "угушио" лидера Евролиге - рапсодија у Арени срушила Олимпијакос

Црно-бели су начинили велики корак ка пласману у Топ 8 фазу, убацивши чак 90 поена против најбоље одбране у лиги
Партизан "угушио" лидера Евролиге - рапсодија у Арени срушила Олимпијакос© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана полако али сигурно граде пут ка пласману у плеј-оф Евролиге. После победе против првака Европе, Ефеса, прошле седмице, сада је у Београдској арени пао и лидер такмичења, Олимпијакос.

Црно-бели су великана из Пиреја савладали резултатом 90:75, одигравши скоро савршен меч, са изузетком пада у трећој деоници.

Екипа Жељка Обрадовића почела је енергично и надахнуто, а одмах су две тројке Џејмса Нанелија и једна Алена Смаилагића наговестиле да би ово могло да буде сјајно шутерско вече за домаће.

То је и био случај - Партизан је убацио чак 12 тројки наспрам три Олимпијакоса. Уз то, одбрана је успевала да заустави Сашу Везенкова (шест поена) и Костаса Слукаса (осам).

Са друге стране, Напад је функционисао перфектно у три од четири деонице. Нанели је убацио 19 поена, Кевин Пантер 17, а Данте Егзум 15. Уз њих, Матијас Лесор је остварио "дабл-дабл" учинак, доминиравши под кошем са 12 поена и 10 скокова.

Сада Партизан има скор 17-13, што је за две победе боље од осмопласиране Басконије и деветопласираног Жалгириса. До краја су остала још четири кола, а црно-бели већ могу да намиришу Топ 8 фазу.

  • 24. мар 2023 • 21:53

    21:53

    Крај утакмице - победа Партизана 90:75!

    Фантастична партија екипе Партизана, која је стигла до победе над лидером Евролиге и тако се приближила пласману у Топ 8 фазу!

    Вођени Нанелијем, Пантером и Егзумом, црно-бели су успели да стигну до 17. победе у сезони!

  • 21:38

    35' - Подиже се Партизан (76:62)

    Успевају црно-бели да направе серију 9:2 и то на крају уз прву тројку Јаниса Папапетруа, која је дуго чекана.

  • 21:32

    32' - Партизан води 67:58

    Више енергије Партизана у прва два минута последње четвртине, а томе је допринело моћно закуцавање Егзума. После тога и Лесор успева да искористи празан рекет.

  • 21:24

    Крај треће четвртине - 60:52

    Слукас погађа за два у последњим секундама и смањује на осам поена разлике. Било је у једном тренутку и само четири, јер је Партизан играо нервозно и без идеје у нападу. Ипак, и ово је сасвим лепа предност пред одлучујућих 10 минута.

    Ипак, мораће боље од 12:18 из треће деонице.

  • 21:13

    25' - Велики пад црно-белих (50:44)

    У првих пет минута треће четвртине, само два поена за Партизан, а чак 10 за Олимпијакос. Одмах се значајно смањила предност коју су имали, па је и Обрадовић морао да тражи тајм-аут.

  • 20:48

    Полувреме - Партизан води 48:34!

    Фантастично прво полувреме Обрадовићевих пулена. Чак 14 поена предности, добили су другу деоницу резултатом 21:12 и то довољно говори о озбиљности Партизана и под једним и под другим кошем.

    Нанели предводи са 13 поена, Пантер има девет, а Лесор уз осам поена има и осам скокова.

  • 20:35

    15' - Тројка Пантера за "плус 14"

    Сјајна игра Партизана се наставља, а сада Кевин Пантер погађа за три, за нову ерупцију одушевљења у Арени. Резултат је 40:26!

  • 20:26

    12' - Нанели у елементу за 10 поена разлике

    Трећа тројка Нанелија, а пре тога моћно закуцавање Егзума у контри Партизана. Тиме црно-бели први пут стижу до 10 поена предности. Олимпијакос је дезоријентисан у овим тренуцима...

  • 20:20

    Крај прве четвртине - Партизан води 27:22

    Одличан почетак црно-белих. Нанели за сада најбољи са 10 поена, Ледеј шест, Мадар и Лесор по четири. Три тројке домаћих играча, доста енергије и Обрадовић ће за сада сигурно бити задовољан.

  • 20:17

    8' - Опасна четвртина (24:20)

    На два минута до краја прве деонице, Партизан има плус четири и то у врло ефикасној четвртини, са обе стране. Нанели и Ледеј за сада посебно добро расположени.

image