Спорт

РТ Балкан у Подгорици: Шта чека Србију и чега се треба плашити

У Подгорици се игра братски дерби, а о мечу фудбалских репрезентација Црне Горе и Србије, за РТ Балкан говорио је Дејан Панић, познати спортски новинар дневног листа "Дан" и дугогодишњи дописник београдског "Спортског журнала"
РТ Балкан у Подгорици: Шта чека Србију и чега се треба плашити© Facebook

Црна Гора ће од 20.45 угостити селекцију Србије у мечу другог кола квалификација за Европско првенство у фудбалу.

Меч важи за братски дерби суседних држава, које се нису превише често састајале у интернационалним утакмицама.

Фудбалска јавност очекује прави спектакл, са чиме се слаже и наш саговорник Дејан Панић.

"Од утакмице између Црне Горе и Србије очекујем прави фудбалски спектакл, што мислим да су фудбалери обе репрезентације заслужили. Верујем да ће се играти тврда и неизвесна утакмица. Србија у меч улази као фаворит, али баш као што је рекао репрезентативац Стефан Савић овде су знали да 'падају' далеко јачи ривали. Подсетићу вас само да је Црна Гора у Подгорици знала да се врати у меч када је Холандија водила 2:0 и на крају изједначи. Одлично је играла и против Турске, Енглеске..."

Facebook

Црна Гора је добро започела квалификације за Европско првенство, савладавши тим Бугарске у гостима.

Дејан Панић је био уз "соколове" у Разграду, извештавајући са лица места, имао је занимљива запажања и утиске са тог меча.

"Надао сам се да Црна Гора може да направи сјајан старт, а и традиција доброг започињања квалификација је на њеној страни. Ово је осми циклус неких квалификација у којем учествује репрезентација и сваки је започет без пораза."

"Црна Гора је одиграла изузетно мудро. Прво је препустила инцијативу домаћину, по терену који је био ненормално клизав, а онда је кренула са својом игром. Двадесетак последњих минута су били изузетно узбудљиви, то је период након што је Црна Гора постигла гол. Тада су ређале шансе за оба тима, могли су изабраници Миодрага Радуловића да постигну, али и приме гол. На крају кад се све сабере мислим да је Црна Гора заслужено славила и освојила важна три бода."

"Соколови" до сада се нису ниједном пласирали на неко такмичење. Многи мисле да су им шансе сада веће него икада.

"Много тога ће да зависи од јунског термина и утакмице против Мађарске са којом играмо у Подгорици. Мислим да је најреалније да Србија буде прва у групи, а ми са Мађарском да се боримо за друго место", закључио је Панић.

image