Спорт

Неће се кршити традиција, принцеза од Велса ће одликовати руске тенисере уколико освоје Вимблдон

Принцеза од Велса, Кетрин Мидлтон, наставиће традицију на Вимблдону и уручити пехар победнику, чак и ако то буде руски или белоруски тенисер, преноси Тајмс
Неће се кршити традиција, принцеза од Велса ће одликовати руске тенисере уколико освоје ВимблдонGetty © Shaun Botterill

За разлику од прошле године, руски и белоруски тенисери и тенисерке ће овога пута највероватније учествовати на престижном гренд слему - Вимблдону.

Очекује се да ће у наредне две недеље и званично бити донета та одлука и потврда исте.

План организатора је да руски и белоруски тенисери на турниру играју под неутралним статусом, без помињања њиховог порекла и истицања заставе, како на телевизијским преносима, тако и на самим семафорима турнира.

Такође, да би наступали на Вимблдону, тенисери ће морати да испуне један услов – биће у обавези да да потпишу документ којим ће се обавезати да неће промовисати руску војну интервенцију у Украјини током такмичења.

Принцеза од Велса и војвоткиња Кембриџа Кетрин Мидлтон, наставиће дугогодишњу традицију и уручити одличје победнику Вимблдона, чак и ако то буде руски или белоруски тенисер, информацију је пренео Тајмс.

Титулу на Вимбдону брани српски тенисер Новак Ђоковић, који је у прошлогодишњем финалу савладао Аустралијанца Ника Кирјоса са 3:1 у сетовима.

image