Спорт

Атланта кроз драму до кључне победе, Богдановић убацивао тројке

Српски кошаркаш је двоцифреним учинком дао допринос за тријумф Хокса против Кливленда
Атланта кроз драму до кључне победе, Богдановић убацивао тројкеGetty © Todd Kirkland / Stringer

Кошаркаши Атланте уписали су изузетно важну победу у борби за што бољу стартну позицију пред плеј-ин и плеј-оф, пошто су на домаћем паркету савладали Кливленд 120:118.

Екипа којој је свој допринос дао и репрезентативац Србије Богдан Богдановић стигла је до тријумфа у драматичној завршници.

Атланта је имала и двоцифрену предност у неколико наврата током сусрета, али предвођени Донованом Мичелом са чак 44 поена, Кавилирси су претили домаћем тиму да направе велики преокрет.

Ипак, вођени Дежонтеом Марејем са 29 поена и Оњеком Оконгвуом са 21 поеном, Атланта је успела да издржи и сачува осмо место на табели Источне конференције. Богдан Богдановић је забележио 12 поена, а највише је допринео шутевима са дистанце - погодио је три тројке из шест покушаја.

Атланта сада има скор 38-38, идентичан као и деветопласирани Торонто, у великој борби која се води за бољу позицију пред плеј-ин. За то време, одиграно је још пет мечева у НБА лиги.

Алексеј Покушевски је забележио само једну асистенцију у поразу Оклахоме против Шарлота 134:137, а госте је до победе водио Пи-Џеј Вашингтон са 43 поена.

Голден Стејт Вориорси су савладали Њу Орлеанс 120:109, Мемфис је био бољи од Орланда 113:108, док је Торонто био бољи од Мајамија 106:92. И на крају, Вашингтон Визардси су били убедљиви против Бостона 130:111.

image