Спорт

Алкараз граби ка новој мастерс титули - на три корака да се реши Ђоковића

Шпанац ће у случају да не тријумфује на Флориди поново препустити Новаку Ђоковићу челну позицију на АТП листи
Алкараз граби ка новој мастерс титули - на три корака да се реши ЂоковићаGetty © Clive Brunskill / Staff

Карлос Алкараз наставља да граби ка титули на мастерсу у Мајамију, пошто је обезбедио пласман у четвртфинале турнира победом над Американцем Томијем Полом - 6:4, 6:4.

Први тенисер света је после једног сата и 38 минута игре стигао на три победе до чувеног пролећног "Саншајн дабла", пошто је претходно тријумфовао и на турниру у Индијан Велсу.

Пол, недавни полуфиналиста Аустралијан опена, доживео је прекид свог низа од 12 победа у низу против шпанских тенисера, пошто никако није успевао да нађе решење за игру Алкараза. Имао је само једну брејк лопту у мечу, па није могао да науди Шпанцу.

Алкараз је са по једним брејком у оба сета решио меч у своју корист и у четвртфиналу га чека нови Американац - Тејлор Фриц, који је претходно савладао Холгера Рунеа.

Иначе, Алкараз ће остати први тенисер на свету после Мајамија искључиво ако одбрани трофеј освојен на истом месту пре 12 месеци. У случају да Фриц или неко после њега стане Алкаразу на пут до краја ове седмице, наредног понедељка ће Новак Ђоковић поново бити најбољи тенисер света.

image