Спорт

Тенисери Србије у групи са Шпанијом, Јужном Корејом и Чешком

Дејвис куп селекција Србије играће у септембру са Шпанијом, Јужном Корејом и Чешком у групној фази финалног турнира Светске групе Дејвис купа, одлучено је жребом у Малаги

Вољом жреба одлучено је да Дејвис куп селекција Србије буде у Групи Ц, чији ће домаћин бити Валенсија од 12. до 17. септембра.

Селектор селекције Србије, Виктор Троицки, верује да ће сви српски тенисери бити спреми да се такмиче на финалном турниру.

"Пре свега драго нам је да смо и ове године у групној фази такмичења Светске групе Дејвис купа. У сличној смо групи као 2022, поново играмо у Валенсији и поново против домаћина Шпаније, као и Јужне Кореје коју изузетно познајемо. Нови противник је репрезентација Чешке. Сматрам да можемо проћи ову групу, верујем да ће сви бити спремни да се такмиче. Сигуран сам да можемо проћи ову групу и пласирати се на завршно такмичење у новембру. Уколико наш тенисер број 1, Новак Ђоковић, буде у екипи дефинитивно можемо стићи далеко на овом такмичењу", изјавио је Троицки, а пренео ТСС.

У групи А, која ће се играти у Болоњи, налазе се Канада, Италија, Шведска и Чиле.

Мечеви Групе Б ће се играти у Манчестеру, а у њој се налазе Аустралија, Велика Британија, Француска и Швајцарска.

У групи Д су Хрватска, Холандија, САД и Финска, а мечеви ће се играти у Хрватској.

Победници група и другопласирани напредоваће у финалну фазу елиминације у Малаги, која је на програму од 21. до 26. новембра.

image