Спорт

Руски дерби у полуфиналу Мајамија, Алкараз наставио да "терорише" ривале

На мастерсу у Мајамију остала су још четворица најбољих тенисера, од којих двојица долазе из Русије
Руски дерби у полуфиналу Мајамија, Алкараз наставио да "терорише" ривалеGetty © Matthew Stockman

Данил Медведев и Карен Хачанов у директном дуелу одлучиваће о првом финалисти другог турнира из серије 1.000 у сезони.

Медведев је наставио са сјајном формом и, након три титуле и финала Индијан Велса, има прилику да се још једном надмеће за трофеј.

Најбољи руски играч је до полуфинала стигао тешком победом над неугодним Крисом Јубенксом – који је на Флориди одиграо турнир каријере – резултатом 6:3, 7:5.

Данил је искористио прекид због кише, али и нервозу младог момка у финишу, који јер први пут у каријери отишао овако далеко на једном великом турниру. Због тога ће дебитовати у топ 100 и од њега тек можемо очекивати велике ствари.

Што се тиче петог играча на АТП ранг-листи, он је посао завршио за сат и по времена и сада ће играти са сународником Кареном Хачановом.

Други момак из Москве имао је још лакши посао, пошто је са 6:3, 6:2 елиминисао Аргентинца Франсиска Серундола, након само 75 минута игре.

У другом полуфиналу поново ћемо гледати дерби "новог таласа" – Јаник Синер и Карлос Алкараз укрстиће рекете на другом узастопном турниру. Италијан је први дошао до четворице најбољих, након чега је то учинио и Шпанац.

Светски "број 1" преслишао је Тејлора Фрица са 6:4, 6:2 и потврдио да не жели да преда трон.

Шампион Индијан Велса, који брани титулу и на Флориди, шести пут у каријери састаће се са Синером и тренутно води 3-2 у победама.

Уколико жели да остане на првој позицији, мораће да одбрани трофеј јер, у супротном, поново ће га прескочити Новак Ђоковић.

Мастерс у Мајамију се игра за наградни фонд од 8,8 милиона долара.

image