Спорт

Барселона у контакту с Месијем, Ћави поручио: Сви би волели да виде његов последњи плес!

Каталонци и даље не одустају од могућности да непоновљивог Аргентинца врате у клуб
Барселона у контакту с Месијем, Ћави поручио: Сви би волели да виде његов последњи плес!Getty © Shaun Botterill / Staff

Потпредседник ФК Барселона Рафа Јусте изјавио је да је руководство клуба у контакту са Лионелом Месијем и преговара о његовом повратку.

Ове речи пробудиле су велику пажњу у светском фудбалу, пошто Меси још увек није продужио уговор са Пари Сен Жерменом.

"Учествовао сам у преговорима који нажалост нису завршени успешно. Прогони ме то што Лео није могао да настави каријеру у нашем клубу. Кад поменемо 'Ла Масију' и фудбалску школу, причамо о Месију. Наравно да бих волео да се он врати. Због свега што представља на спортском, друштвеном и економском пољу за наш клуб. Да, у контакту смо са њим”, изјавио је Јусте.

Осврнуо се потпредседник Барселоне на финансијске потешкоће његовог клуба.

"Остала су нам два месеца у којима имамо много посла. Поготово спортски сектор са Алеманијем и Кројфом. Морамо да првом човеку лиге Хавијеру Тебасу представимо наш план изводљивости. Тек онда, ако се стекну услови јер је Лео играч Пари Сен Жермена, можемо да изложимо неке опције за његов повратак. Али засад не желимо да се мешамо у свакодневницу Пари Сен Жермена. Знате сви за те разговоре. Председник је причао са Леовим оцем и они имају добар однос. Али још немамо план за напад. Ако се деси, десиће се зато што је судбина тако одлучила”, закључио је Јусте.

О свему томе говорио је и тренер Барселоне Ћави Ернандез, Месијев некадашњи дугогодишњи саиграч.

"Наравно да волим Леа Месија! Гледао сам га како одраста у Барселони. И нормално је да су људи узбуђени око његовог могућег повратка. Сви би волели да виде Месијев последњи плес, као Мајкл Џордан", рекао је Ћави, ипак одбивши да каже какве су заправо шансе да до таквог повратка дође.

image