Спорт

Барса верује у процес, Ћавију нови уговор

Фудбалски клуб Барселона, потписаће нови уговор са тренером Ћавијем, преноси добро обавештени новинар Скај Спорта Фабрисио Романо
Барса верује у процес, Ћавију нови уговорGetty © Yasser Bakhsh

Изгледа да су у "Блауграни" задовољни процесом и сматрају да је Ћави положио испите које је требало.

Према писању каталонских медија, а убрзо потом и Фабрисија Романа, Барселона и њен тренер продужиће сарадњу.

Некадашњи фудбалер и капитен каталонског клуба, на место шефа струке ангажован је крајем 2021. године.

Ћави је на клупи Барселоне наследио Роналда Кумана, у тренутку када се Барселона налазила у катастрофалној финансијској и резултатској ситуацији.

Две године касније, делује да је 43-годишњи стручњак успео да подигне тим на ноге, барем у домаћим такмичењима.

Барселона је ове сезоне освојила пехар у Суперкупу Шпаније, има 12 бодова предности у Ла Лиги и на корак је од пласмана у финале Купа Краља.

Први пут још од Луиса Енрикеа, каталонски тим има шансу да освоји "триплу круну".

Ћавијев активни уговор истиче на лето 2024. године, али је готово извесно да ће продужити сарадњу.

"Ћави Ернандез ће продужити уговор са Барселоном, само је питање времена када ће се то озваничити. Клуб има спремну понуду, а Ћавијев потпуни фокус је на терен и утакмице. Тренер Барселоне активно разговара са управом о будућим потезима клуба, али вероватно не жели да озваничи продужетак пре него што се сезона заврши", написао је на друштвеним мрежама Фабрисио Романо.

Део око будућих потеза Барселоне, може се односити и на потенцијални повратак Леа Месија у свој вољени клуб, пошто је његов отац неколико пута виђен у Барселони у разговору са председником Ђоаном Лапортом.

Такође, Ђерард Ромеро навео је да су Ћави и Меси у контакту и да обојица не би имала ништа против да се Аргентинац врати у Барсу.

image