Спорт

Партизан "нашамарао" Реал у гротлу Арене - 104 поена за победу вредну Топ 8 Евролиге!

Црно-бели још увек нису математички обезбедили пласман у плеј-оф Евролиге, али су практично "једном ногом" загазили у Топ 8 фази, разбивши ове сезоне једну од најбољих екипа Европе
Партизан "нашамарао" Реал у гротлу Арене - 104 поена за победу вредну Топ 8 Евролиге!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана стигли су надомак пласмана у Топ 8 фазу Евролиге, пошто су у гротлу Београдске арене не само победили Реал Мадрид, већ их разбили и показали да имају огромне амбиције ове сезоне.

Екипа Жељка Обрадовића славила је 104:90 у мечу у ком су на три минута пре краја имали и 20 поена предности, демонстриравши силу каквој се Мадриђани нису надали.

Био је Реал до овог кола са идентичним скором као првопласирани Олимпијакос, били су један од два преостала тима са једноцифреним бројем пораза, али врела атмосфера у Београду је и то прогутала.

Партизан је одиграо фантастично прво полувреме, убацивши 49 поена. Чак и када је Реал ношен Џананом Мусом и Мариом Хезоњом додао гас у трећој деоници и убацио 34 поена, није Партизан много поклекао нити губио главу.

Обрадовићев тим је поново затегао одбрану, црно-бели су примили само осам поена у првих седам минута, а ношени Кевином Пантером, Матијасом Лесором и Дантеом Егзумом стигли су до серије 16:4 која је преломила сусрет.

Пантер и Лесор су убацили по 16 поена, Егзум 15, а Џејмс Нанели је моћним закуцавањем стигао до 14. И Ален Смаилагић је био двоцифрен са 11, као и Јоанис Папапетру са 10, па је јасно да је играчима Реала било тешко да се фокусирају на толико различитих расположених играча.

У Реалу је Муса убацио 22 поена, Габријел Алехандро Дек 17, колико је додао и Хезоња. Али три најефикаснија играча на мечу нису била довољна против моћног Партизана. Добар део сусрета, црно-бели су показивали квалитет који не да је вредан Топ 8 фазе, већ и озбиљне борбе за фајнал фор.

Ипак, прво ће пласман у плеј-оф морати да потврде у последња два кола, који их очекују против Монака и Панатинаикоса.

  • 31. мар 2023 • 22:32

    22:32

    Партизан је победио Реал Мадрид 104:90!

    Велика победа Партизана, практично су "уништили" Реал Мадрид суровим нападом. Имали су и 20 поена предности у финишу меча, а на крају, после мањег опуштања, 14 поена разлике. Црно-бели су нанели Реалу тек 10. пораз у сезони, а сада су тако близу коначног пласмана у плеј-оф!

  • 22:21

    Страшна серија Партизана за "плус 18"!

    Погађа Смаилагић, а онда закуцава Нанели за 94:76 на пет минута до краја! То је серија 16:4 за црно-беле, потпуно су се изгубили играчи Реала у последњих неколико минута.

  • 22:14

    34' - Одличан почетак црно-белих у четвртој четвртини

    Партизан прави серију 8:2 у прва три минута и 15 секунди последње четвртине па зато имају 12 поена предности. Поново Данте Егзум предводи Партизан, са укупно 15 поена.

  • 22:04

    Крај треће четвртине - 78:72 за Партизан!

    Пришао је Реал и на пет поена у једном тренутку, Муса и Хезоња су се разиграли, а Лесор је управо Мусу фаулирао на шуту за три поена само две и по секунде пре краја треће четвртине.

    Због тога, само шест поена предности, уместо девет... Штета.

  • 21:47

    25' - Реал у серији (61:56)

    Солидно је Партизан почео ову четвртину, али онда лоша серија. Сва четири "мала" фаула искоришћена су тако да су играчи Реала имали слободна бацања, па после поена Мусе, Реал се примакао на само пет разлике, а било је и 12 у једном тренутку.

  • 21:23

    Крај полувремена - Партизан води 49:38!

    Каква завршница Партизана, каква игра у последњих пет минута друге деонице. Чак 28:15 у овој четвртини за Партизан, уз серију 14:2 у једном тренутку. Данте Егзум предводи са 10 поена, али доста расположених играча црно-белих - Пантер погађа са полудистанце, Лесор је имао и једно снажно закуцавање, па ће Жељко Обрадовић бити и те како задовољан приказаним.

  • 21:11

    16' - Партизан има поен предности

    Имао је Партизан три напада при резултату 35:31 да додатно повећају предност, али након још једне лоше акције црно-белих, Руди Фернандез кажњава тројком.

    Нимало изненађујуће, Обрадовић зове тајм-аут...

  • 21:02

    13' - Партизан у серији, има предност

    Одлична серија Партизана, којом су црно-бели стигли до 29:27 - и то уз помоћ поена Егзума под фаулом, а онда и техничке грешке тренера Реала.

    У овој четвртини је 8:4 за домаће.

  • 20:54

    Крај прве четвртине - 21:23 за Шпанце

    Реал води 23:21, Ханга и Муса предводе Мадриђане са по шест поена, Смаилагић у Партизану најефикаснији са пет.

    Спор ритам у финишу четвртине, могао је Партизан и до бољег резултата да није било три промашена слободна бацања. Држе се црно-бели против једног од најбољих тимова у Европи ове сезоне.

  • 20:41

    Реал се одлепио на 11:15

    Још четири минута и 13 секунди до краја прве деонице, а све после грешке Смаилагића коју Хезоња користи за лаке поене у транзицији. Одмах следи тајм-аут да се прекине мини-серија Реала.

image
VV inauguration
banner