Спорт

Рускиња поразила Украјинку - покварила јој повратак после одсуства због порођаја

Московљанка која представља Казахстан била је боља од некада треће тенисерке света
Рускиња поразила Украјинку - покварила јој повратак после одсуства због порођајаGetty © Clive Brunskill / Staff

Украјинка Елина Свитолина вратила се на тениске терене после годину дана, након што је направила прекид у каријери због трудноће.

Ипак, њен повратак на турниру у Чарлстону није био успешан, пошто је у првом колу турнира у САД изгубила од рођене Московљанке која представља Казахстан, Јулије Путинцеве.

Путинцева је Свитолину савладала после преокрета 2:1, по сетовима 6:7, 6:2, 6:4 и тако елиминисала некада трећу тенисерку света.

Свитолина је у октобру прошле године добила дете са француским тенисером Гаелом Монфисом, са којим је и у браку, а у протеклих годину дана била је једна од најгласнијих украјинских спортисткиња која је позивала на суспензије руских и белоруских спортиста због рата у Украјини.

Путинцева, Рускиња која је 2012. прихватила казахстански пасош и представља ту земљу, у другом колу турнира у Чарлстону играће против Рускиње Екатерине Александрове.

Иначе, још једна Рускиња је била боља од Украјинке у Чарлстону. Ана Калинскаја је савладала Калињину 7:6, 6:4 и такође се пласирала у друго коло турнира.

image